Srbija / Primili ste dve doze Sinofarma i treću Fajzera – evo gde možete da putujete

Pravila ulaska se menjaju često, ali prema podacima koji su dostupni na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, trenutno jedna zemlja EU za ulazak priznaje kombinaciju ovih vakcina

U ovom trenutku, jedina zemlja EU koju možete da posetite ukoliko ste nakon prve dve doze vakcine Sinofarma primili buster dozu Fajzera jeste Francuska.

Naime, građani Srbije mogu da uđu u ovu zemlju ukoliko su potpuno vakcinisani nekom od sledećih vakcina: Fajzer, Moderna, AstraZeneka (nephodno je da je prošlo sedam dana od druge doze) i Džonson i Džonson (treba da prođe 28 dana od jedne doze.

Međutim, putnici koji su primili dve doze Sinofarm ili Sinovak vakcine, a nakon toga treću dozu neke od mRNA vakcina (Fajzer ili Moderna) takođe mogu da uđu u zemlju.

U Francusku mogu da uđu u građani Srbije koji su nakon jedne doze Sinofarma i Sinovaca, primili naredne dve doze neke od mRNA vakcina.

Kuvajt takođe priznaje kombinaciju ovih vakcina. Naime, uslov za građane Srbije koji su u potpunosti vakcinisani Sinofarmom, Sinovakom ili Sputnjikom V, treba da prilože dokaz da su primili jednu dozu vakcina AstraZeneca, Džonson i Džonson, Moderne ili Fajera ili da po dolasku urade dva dodatna PCR testa o svom trošku i imaju potvrdu poslatu na sajt https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html pre polaska na put. (b92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker