Srbija / Primili ste dve doze Sinofarma i treću Fajzera – evo gde možete da putujete

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pravila ulaska se menjaju često, ali prema podacima koji su dostupni na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, trenutno jedna zemlja EU za ulazak priznaje kombinaciju ovih vakcina

U ovom trenutku, jedina zemlja EU koju možete da posetite ukoliko ste nakon prve dve doze vakcine Sinofarma primili buster dozu Fajzera jeste Francuska.

Naime, građani Srbije mogu da uđu u ovu zemlju ukoliko su potpuno vakcinisani nekom od sledećih vakcina: Fajzer, Moderna, AstraZeneka (nephodno je da je prošlo sedam dana od druge doze) i Džonson i Džonson (treba da prođe 28 dana od jedne doze.

Međutim, putnici koji su primili dve doze Sinofarm ili Sinovak vakcine, a nakon toga treću dozu neke od mRNA vakcina (Fajzer ili Moderna) takođe mogu da uđu u zemlju.

U Francusku mogu da uđu u građani Srbije koji su nakon jedne doze Sinofarma i Sinovaca, primili naredne dve doze neke od mRNA vakcina.

Kuvajt takođe priznaje kombinaciju ovih vakcina. Naime, uslov za građane Srbije koji su u potpunosti vakcinisani Sinofarmom, Sinovakom ili Sputnjikom V, treba da prilože dokaz da su primili jednu dozu vakcina AstraZeneca, Džonson i Džonson, Moderne ili Fajera ili da po dolasku urade dva dodatna PCR testa o svom trošku i imaju potvrdu poslatu na sajt https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html pre polaska na put. (b92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.