Hoće li Turska ljetovanja ponuditi za bagatelu?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Cjenkanje i popusti da, rasprodaja ne, trenutna je filozofija većine mediteranskih domaćina koji se nadaju da će unatoč pandemiji uspjeti nešto iščupati od ovogodišnje turističke sezone.

belek

{module Oglas 2 – 2020}

Svi su na Mediteranu, koji inače ugosti 350 miliona turista, svjesni da cijene iz 2019. s ovakvom desetkovanom potražnjom nemaju šanse. No, linearnim se sniženjima zasad opiru svjesni da bespoštedni cjenovni rat nosi velike žrtve. Mnogi hoteli čak radije biraju ostati zatvoreni, piše Večernji list. 

 

Niko i ne zna mogu li cijene pozivnice uopće pomoći u ovako netipičnoj godini, ali domaćini nemaju mnogo manevarskog prostora.

Sicilija ovih dana pokušava privući pažnju ponudom da na svake tri noći ide po jedno besplatno noćenje.

Španija, gdje će stranci moći tek od 1. jula, najavljuju aranžmane za dvoje po cijeni jednog, dok neki hoteli, u raznim zemljama, pokušavaju prodati budući boravak uz osjetne popuste, a dolazak vrijedi sve do kraja 2022.

{module Oglas 1 – 2020}

Mnogo će toga ovisiti i o tome kako će se postaviti Turska, poznata po agresivno niskim cijenama, a sad suočena s čak milion i po praznih hotelskih kreveta. Zemlja koja je 2020. računala s 58 miliona turista još ne otkriva sve karte. Ali i ne čeka prekriženih ruku.

Turci su još u maju pokrenuli tzv. telefonsku diplomaciju prema 70 zemalja. Ili smatraju da će zdravstvena situacija biti ključna ili kartu niskih cijena ostavljaju za kasnije, ali vrijeme koriste da svim kanalima prošire sve relevantne informacije. Pa i da će, zbog prevencije, popunjenost hotela držati na maksimalnih 60%, što je odličan štos; demonstriraju brigu za gosta, a bolje od 60% ionako ne mogu.

{module Oglas 0 – 2020}

“Turska, kao i Grčka, ovisi o aviovezama, a u kojoj će se mjeri aviopromet normalizirati još je jako neizvjesno”, iznosi računicu Ivan Pukšar, bivši vlasnik turističke agencije i konsultant u turizmu, uvjeren da se ovog ljeta možda i polovica mediteranskih kapaciteta neće ni otvarati.

U nikad zaoštrenijoj tržišnoj utakmici u kojoj su svi konkurencija jedni drugima, kako piše Večernji list, mnogi zavide Hrvatskoj. Čak i Grčka, koja se također može pohvaliti da je obuzdala koronu, ali ovisi o aviogostima. No, ni ta zemlja, čiji je premijer neki dan objavio “restart turizma”, ne istrčava s bagatelnim cijenama.

“Hrvatska je mnogim Europljanima najbliži Mediteran i to nam je, uz odličnu epidemiološku situaciju, velika prednost. Bitno je samo da ne bude improvizacija, da se gosti uvjere kako se Hrvatska dobro pripremila. Bude li tako, konkurencija nam ne može ništa. Cijene? Ovisit će o potražnji, za neke objekte i termine sniženja će biti, ali možda i poskupljenja”, kaže direktor HUT-a Veljko Ostojić. 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex