Cijeli grad na dlanu: Panoramski točak nova atrakcija u Podgorici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovaj panoramski točak je najveći na prostoru bivše Jugoslavije, a može da primi 240 osoba po jednoj vožnji, u kabinu mogu da stanu tri do četiri osobe

Po uzoru na London i druge svjetske metropole, Podgorica je odnedavno dobila novu atrakciju – panoramski točak koji je visok 40 metara, odakle se pruža pogled na cijeli grad, javlja Anadolu Agency (AA).

Panoramski točak je smješten u dijelu grada preko Morače, pored Spomenika sv. Petru Cetinjskom, u blizini Rektorata.

Kako kažu u Službi za informisanje glavnog grada Crne Gore, Podgorica je prvi put u istoriji dobila panoramski točak.

„U želji da Podgorica dobije sve sadržaje koje imaju veliki evropski i svjetski turistički centri, Sekretarijat za komunalne poslove glavnog grada, u skladu sa zakonskim procedurama izdao je saglasnost da se panoramski točak, prvi put u istoriji našeg grada, postavi u neposrednoj blizini Spomenika sv. Petra Cetnjskog”, saopšteno je iz PG biroa.

Ovaj panoramski točak je najveći u bivšoj Jugoslaviji. Može da primi 240 osoba po jednoj vožnji, a u kabini mogu da stanu tri do četiri osobe. Kabine su zatvorenog tipa, pa je moguća vožnja i po kiši.

Vožnja traje tri kruga, odnosno oko pet minuta. Cijena vožnje je od 2,5 do 3,5 eura, a besplatna je za djecu do dvije godine, kao i za osobe sa invaliditetom.

Ekipa AA razgovarala je sa nekoliko građana Podgorice, koji su se vozili na panoramskom točku. Neki su bili uplašeni zbog visine, dok su drugi bili pod utiscima.

„Prava je atrakcija vidjeti cijelu Podgoricu iz ptičije perspektive. Nije me strah, iako moram priznati, nije svejedno biti na ovoj visini. Pun pogodak je ovaj potez da se postavi točak“, kaže Saša iz Podgorice.

Razgovarali smo i sa Almom, koja je dovela djecu da probaju vožnju.

„Imam strah od visine, ali lijep je osjećaj. Predivan je pogled odozgo, vidi se skoro cijela Podgorica. Možda su malo cijene veće, ali svakako dobro iskustvo“, kazala je Alma. (AA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.