Većina traži bolju, a nađu goru – Kad se muškarac razvede on gubi ženu, ali i puno bitniju stvar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nije mali broja muškaraca koji, ulazeći u zrelije godine, odluče se na razvod. Mnogi od njih vjeruju da će njihov život biti bolji, nadajući se da će pronaći partnericu bolju od one s kojom su bili u braku.

U svojim mislima, često su uvjereni da su sada u najboljim godinama i da su i dalje sposobni za mnogo toga. Muškarce u zrelijim godinama često počnu smetati promjene kod njihovih supruga. Zabrinjava ih što se njen fizički izgled mijenja i što se njen karakter transformira. Počnu da se žale na njeno zanovijetanje i sve više doživljavaju da ta žena više nije ona koju su nekada voljeli i s kojom su se vjenčali.

U mnogim slučajevima, ti muškarci traže u svojim novim partnericama osobine koje sami možda ne posjeduju. Ako je muškarac imućan i bogat, može si priuštiti luksuz trošiti novac na mlađe partnerice. Međutim, ako to nije slučaj, brzo će se suočiti s razočaranjem jer će shvatiti da mlađim damama obično nije potreban stariji muškarac.

Tako se događa da muškarci koji su bili uvjereni da im njihove promijenjene i starije žene više nisu potrebne, često završe razočarani, a rijetko ostvaruju bolji život nego prije razvoda. Nije česta pojava da muškarci nakon razvoda pronađu partnericu koja će se brinuti o njima onako kako je to činila bivša supruga. Muškarci često zaboravljaju da neće postati mlađi samo zato što su pronašli mlađu partnericu.

Starenje često donosi promjene, ali ne nužno na bolje. Nakupljaju se loše navike, karakter postaje sve tvrđi, a kad ostave partnericu koja je uz njih provela godine i najbolje ih poznavala, gube mnogo. Nova, mlađa partnerica neće šutjeti i tolerirati ako joj nešto ne odgovara. Neće brinuti o njemu onako kako je to činila bivša supruga, već će jednostavno otići kad više ne bude mogla podnositi njegovo ponašanje.

Nije lako nositi se s teškim karakterom partnera, brinuti se o njemu i podržavati ga. To nije nešto što se razvija odmah – godine su potrebne da bi se takav odnos razvio. S godinama, supružnici postaju mnogo više od zaljubljenog para; postaju podrška jedno drugom i najbolji prijatelji. To je ono što je zaista važno, a što muškarci gube kad se razvedu u zreloj dobi.

Mladost i ljepota mogu biti važni kad imate 20 ili 30 godina, ali s godinama, važnije postaju razumijevanje, podrška, briga i prijateljstvo. Žene brinu o svojim muškarcima cijeli život, do samog kraja, a to je nešto što muškarac ne može očekivati od mlađe partnerice s kojom tek ulazi u vezu.

Često se događa da muškarci, razvodeći se u zrelijoj dobi, ostaju sami, a njihov život postaje sve, samo ne lak i bezbrižan. Kad tražite mladost, ljepotu i strast, trebate se zapitati je li to stvarno ono što vam treba i koliko dugo će to trajati. Možda je bolje imati toplinu, udobnost, brigu i društvo partnerice koja vas iskreno voli, umjesto da se odreknete svega toga.

Izvor: svezazenu.net

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex