Bosanac se ženio 10 puta za 10 godina, za 11. ženu kaže to je ta: “Mi smo dve napaćene duše, našli smo se”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“U svojoj mladosti imao sam dosta hirova i bio sam dosta živ, tako da sam sa 18. godina stupio u prvi brak. Ali nisu se kockice posložile, pa je krenulo druga godina – druga žena, treća godina- treća žena”, počinje da nabraja čovek o kojem već danima priča ceo region.

Rekorder po broju brakova u svom selu Rizvići, a i šire, Ferid Rizvić (60) jedan je od retkih Bosanaca kojem je pošlo za rukom da stane na ludi kamen čak 11 puta.

Sa petom i desetom ženom, kaže, najduže je bio – dve i čak 19 godina. Međutim, kada mu je pretposlednja po redu žena nažalost preminula pre tri godine, bio je sam čak devet meseci dok nije naišla ona – “jedanaestica”, kako zove sadašnju suprugu Ismetu.

“Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živeo 19 punih godina. Pre nešto više od tri godine je umrla”, ispričao je Ferid za Tatabrada televiziju.

Dodaje da mu je 11. supruga Ismeta dar od Boga i da ju je upoznao na preporuku prijatelja.

“Stupio sam u kontakt sa njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je malo bila skeptična i pitala me je: “Kako mogu da ti verujem?”, reko’ “otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš da vidiš”. Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri-pet puta. Kasnije sam priznao”, priča Ferid.

Tako je i bilo. Na njegovo priznanje, Ismeta dodaje da je zadovoljna i da je sve baš onako kako joj je Ferid rekao da će biti.

“Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovalo kuća ni imanje, samo kakav je čovek. Prvo što smo posložili bila su deca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja deca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom detetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje”, priča Ismeta koja iz prvog braka ima dve ćerke, dok Ferid iz svih prethodnih brakova ima dva sina.

“Baš se poštujemo i uvažavamo. Mi smo dve napaćene duše i spojili smo to u jednu celinu, kao da živimo trideset, a ne tri godine”, dodaje Ferid i otkriva da su za uspešan brak neophodni poverenje i poštovanje.

Pogledajte video :

(Tatabrada.tv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex