Kako dezinficirati mobitel, a da ga ne uništite

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U normalnim situacijama, a posebno tokom pandemije koronavirusa, potrebno je dezinficirati mobitele, ali se to ne može činiti svakavim sredstvima.

fjf7657567

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Mobitel sigurno koristite nekoliko sati svakog dana, bez obzira da li odgovarate na poruke, gledate različite multimedijalne sadržaje i slično, a istraživanja su pokazala da smrtonosni koronavirus može preživjeti na određenim površinama čak do devet dana. U tu grupu spadaju i mobiteli, uređaji koji su nam često u rukama i koje stavljamo na lice. To znači da razne bakterije i virusi lako mogu preći s mobitela na kožu.

Pranje ruku je veoma važno te pomaže da zaštitite sebe i svoje voljene od koronavirusa, ali trebate čistiti i svoj mobitel. Apple je saopćio da se iPhone može čistiti maramicama za dezinfekciju koje mu neće naštetiti, a Samsung je putem svoje stranice objavio da se može koristiti rastvor baziran na alkoholu (70 posto) u kombinaciji s krpom od mikrovlakana.
{module Oglas 2019 – U članku 0}
Međutim, postoje i sredstva koja trebate izbjegavati kada čistite mobitel. Iako u početku možete vidjeti dobre rezultate, grublje metode čišćenja će oštetiti ekran, a možda i unutarašnje komponente.

Iako se čisti alkohol možda može činiti kao dobro rješenje, njime nemojte čistiti mobitel. Čisti alkohol može ukloniti slojeve koji štite ekran i portove od ulja i vode. Na nekim internet-stranicama se prelaže da korisnici sami naprave mješavinu alkohola i vode, ali je ključno da koncentracija bude ispravna, jer ako nije, možete oštetiti mobitel. Najbolje je koristiti maramice za dezinfekciju koje sadrže izopropilni alkohol (izopropanol) (70 posto) da očisite ekran mobitela.

Apple predlaže Clorox Wipes maramice i druge sa sličnom koncentracijom alkohola. Telekomunikacijska kompanija AT&T savjetuje da nanesete neabrazivno dezinfekcijsko sredstvo ili izopropilni alkohol (70 posto) na mekanu tkaninu te da obrišete mobitel dok je ugašen i isključen s punjača. Ista kompanija je ranije predložila korištenje ubrusa, ali su oni ipak pregrubi pa je taj savjet uklonjen sa internet-stranice te zamijenjen savjetom za korištenje krpe od mikrovlakana. Samsung također preporučuje izopropanol ili etanol (70 posto) te krpu od mikrovlakana za čišćenje mobitela.

Opcija je i UV lampa koja ubija bakterije, viruse i spore.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker