Blizanci iz Amerike rođeni u razmaku nekoliko minuta, ali u dvije različite godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Blizanci u Salinasu u Kaliforniji rođeni su u razmaku od 15 minuta, ali neće dijeliti rođendan – pa čak ni istu godinu rođenja.

Aylin Yolanda Trujillo rođena je u medicinskom centru Natividad tačno u ponoć 1. januara. Bila je prva beba rođena u okrugu Monterey 2022. godine, kada je zapadna obala SAD-a dočekala novu godinu.

Međutim, njen brat Alfredo Antonio Trujillo stigao je neposredno prije nje, u 2:.45 31. decembra, kada se 2021. bližila kraju.

“Meni je ludo da su blizanci i da imaju različite rođendane”, rekla je njihova majka, Fatima Madrigal.

“Bila sam iznenađena i sretna što je stigla u ponoć”, dodala je.

Blizanci iz Greenfielda u Kaliforniji imaju dvije starije sestre i starijeg brata, koji je bio posebno uzbuđen što će se još jedan dječak pridružiti porodici.

Na fotografijama se vide obje bebe zatvorenih očiju, povijene u slične prugaste deke i kape.Šanse da se blizanci rode u različitim danima, mjesecima i godinama su relativno male. Dok je u SAD-u bilo oko 3,75 miliona rođenih u 2019. godine, samo oko 120.000 ili oko 3 posto bili su blizanci, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Rođenja blizanaca koja obuhvataju vremenski interval posljednjih sekundi decembra i prvih trenutaka januara još su manje uobičajene.

“Ovo je definitivno bio jedan od najupečatljivijih porođaja u mojoj karijeri”, rekla je Ana Abril Arias, porodični ljekar u medicinskoj grupi Natividad.

“Bilo je apsolutno zadovoljstvo pomoći ovim mališanima da sigurno stignu 2021. i 2022. godine. Kakav nevjerovatan način za početak Nove godine”, poručila je.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex