Asmir Kolašinac u Sarajevu: Treniram u kućnim uslovima (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac trenira kod brata u Sarajevu u kućnim uslovima i poručuje da će kriza proći i da moramo biti solidarni i odgovorni, prenosi Sportski žurnal.

asmir kolasinac 3

{module Oglas 1 – 2020}

“U Sarajevu sam kod brata, iz dva razloga. Početkom marta imao sam svadbu, a moji roditelji imaju više od 60 godina, pa nisam hteo da se vraćam u Srbiju, već sam želeo da se izolujem i da ih zaštitim. Drugi razlog je to što ovde imam malu teretanu i imam dvorište, tako da mogu da treniram”, rekao je Kolašinac.

Tridesetpetogodišnji Sjeničanin kaže da se njegov dan tokom vanrednog stanja ne razlikuje previše od uobičajenog.

{module Oglas 0 – 2020}

“Meni, kao i većini sportista koji se bave individualnim sportom, nije ovo toliko strano, jer smo u sličnom režimu u toku godine, minimalni kontakt sa ostatkom sveta, dva treninga dnevno, obroci i spavanje. Jedino što se manje trenira. Možda je malo dosadno, ali slobodno vreme koje sada imam koristim za stvari za koje nisam imao”, objasnio je Kolašinac.

On uspeva da koliko-toliko održi formu, ali daleko od toga da vežba u idealnim uslovima.

“Mislim da ne može da se održi forma. Uslovi koje ja imam su minimalni i ne može se takmičiti sa takvim uslovima. Može da funkcioniše mesec dana, maksimalno dva. Pomaže, ali nije dovoljno”, naveo je Kolašinac.

“U kontaktu sam sa mnogim atletičarima, najviše sa Leonardom Fabrijem iz Italije, koji je već dva meseca u totalnoj izolaciji i on mora sve da improvizuje u sobi. Situacija je malo lakša u drugim zemljama”, rekao je Kolašinac i ocenio da je Međunarodni olimpijski komitet doneo dobru odluku, u pravo vreme, da odloži Olimpijske igre u Tokiju”, dodao je on.

Kolašinac je ljudima poručio da budu pozitivni, solidarni i optimistični.

{module Oglas 2 – 2020}

“Većina ljudi zna priču o mravu koji je pokušavao da ugasi požar. Na leđima je nosio kapicu kojom je gasio vatru. Kada su ga pitali šta će sa tom kapicom i da li uopšte može da pomogne u gašenju vatre, rekao je – ne može mnogo ali može dovoljno. Bitno je da svako od nas uradi onoliko koliko može, jer situacija od nas zavisi. Vaćno je da se pridržavamo mera i slušamo šta govore stručnjaci. Moramo da budemo pozitivni, optimistični, ovo će, pre ili kasnije, proći. Budimo solidarni, odgovorni, humani i pomažimo jedni drugima”, poručio je Asmir Kolašinac.

{vembed M=https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/04/03/16484325/asmir.mp4}

Sportski žurnal, rts

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.