Bjelopoljac tvrdi da ga je bez povoda tuklo više pripadnika specijalne policije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U medicinskoj dokumentaciji iz bjelopoljske Hitne pomoći piše da je Peović zadobio više udaraca u glavu, ramena i noge kao i da je zadobio hematom i otok na nosu

20200131180132 44b08840 a399 4ac9 b7c3 92c7f2d51b42

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Bjelopoljac Saša Peović (41) tvrdi da su ga pripadnici  specijalne policije, sinoć oko 19.30 časova, bez ikakvog povoda, pretukli u Bijelom Polju.

Tu informaiju nije bilo moguće potvrditi u Upravi policije, iz koje su oko 17 časova potvrdili da su dobili pitanja “Vijesti.

Peović je “Vijesti” kazao da ga je tuklo više od 10 pripadnika specijalne policije.

U medicinskoj dokumentaciji iz bjelopoljske Hitne pomoći piše da je Peović zadobio više udaraca u glavu, ramena i noge kao i da je zadobio hematom i otok na nosu.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Peović je kazao da je potrešen i da ne može da govori o detaljima ovog slučaja, ali je potvrdio da je zadobio više od 20 udaraca po glavi tijelu, na Autobuskoj stanici, kada su ga SAJ-ovci okružili sa dva kombija i izvukli iz auta.

Dio pripadnika specijalnih jedinica od prije par dana je u Bijelom Polju a sinoć su, nakon litije Mitropolije crnogorsko-primorske kontrolisali vozila na više lokacija u opštini, ali slučaj najvjerovatnije nema veze sa litijom jer je Peović rekao da u njoj nije učestvovao.

Savjet za građansku kontrolu rada policije se interesovao za postupanje službenika Centra bezbjednosti  (CB) Bijelo Polje prema jednom broju tamošnjih građana. 

Savjet za građansku kontrolu rada policije je, kako su kazali, upoznat sa “primjedbama građanina S.P. iz Bijelog Polja koji se žali na prekoračenje ovlašćenja službenika CB i specijalne policije”. 

“Prema njemu je tokom aktivnosti redovne kontrole bezbjednosno interesantnih lica postupalo više policijskih službenika. Načelnik CB Bijelo Polje je ostvario neposredni kontakt sa građaninom S.P. koji mu je dostavio medicinsku dokumentaciju o povredama, koje ukazuju na povredu na nosu i desnom ramenu. Dogovorena je njihova dalja komunikacija. Načelnik CB Bijelo Polje je bez odlaganja naložio postupak ispitivanja svih policijskih službenika na okolnosti ukupnog događaja i utvrđivanja okolnosti kako je došlo do povrijeđivanja građanina S.P”, saopšteno je iz Savjeta.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Iz Savjeta poručuju da će nastaviti da prate ovaj slučaj uz konstataciju da je načelnik CB Bijelo Polje do sada preduzeo sve potrebne mjere i radnje kako bi odgovornost i integritet policije bio na traženom i očekivanom nivou.

Savjet je, takođe, informisan da je u službene prostorije CB pozvano ukupno 17 građana zbog isticanja simbola strane države. Nakon prikupljenih obavještenja građani su napustili službene prostorije policije i Savjet nije mogao utvrditi neprofesionalno postupanje tim povodom.. (Vijesti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex