Bijelo Polje – Zbog srne prijetio odsijecanjem glave

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon što je nedavno u selu Gorice kod Bijelog Polja ubijena srna, čija je koža bačena na sred puta, uslijedile su prijetnje smrću mještanima koji su slučaj prijavili policiji, javio je večeras portal Vijesti.

82848213 781376715689777 7638173696087031808 n

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Krivolovci su srnu zaklali, a odranu kožu i papke bacili na sred puta. Mještani Gorica su odranu ložu i papke ove strogo zaštićene vrste pronašli 13. januara, bačene nasred seoskog puta.

Mještani upozoravaju da je krivolov uzeo ozbiljne razmjere i da zbog javašluka strahuju i za svoje živote. Naime, kako ističu, krivolovci skoro svakodnevno džipovima izlaze na Gorice, love, roštiljaju i ostavljaju nered za sobom.

“Na više mjesta se vide paljene smrče ispod kojih lože vatru, a posljednji put kada je ubijena srna, zatekli su odvaljena, a potom i zapaljena vrata od velike brvnare koju mještani koriste kada izdižu stoku na katune. Čak su i drveni patos odvaljivali i ložili”, priča Milinko Kojović.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Umjesto da se razriješi ovaj slučaj i krivolovci i lovokradice kazne, Kojovića je 20. januara pozvao muškarac koji se predstavio kao Alen i tražio da razgovaraju. Kako se nalazio u komšiluku, rekao je da će ga pozvati kada dođe kući. Oko 21 čas uveče ga je sa istog broja pozvao muškarac koji se predstavio kao Masko Hot iz Lješnice.

“On mi je rekao ‘Nabiste mi policiju da mi pretresa kući, sjutra idem kod tužioca i on će mi reći ko je rekao da sam ja ubio srnu, pa ću vidjeti šta dalje’. Kada sam pokušao da objasnim da nisam pominjao imena već da sam pričao o tom problemu, mi je priprijetio mi je: ‘Ne smijete sići više u Bijelo Polje, glave ću vam odsjeći, ne smijete proći kroz Lješnicu, to je moj put’”, naveo je Kojović u krivičnoj prijavi koju je podnio Centru bezbjednosti.

Kojović je ranije “Vijestima” ispričao da su ostatke ubijene srne pronašli mještani Milinko Grujičić i Miladin i Gorčilo Lojanica u zaseoku Sjenokos. Grujičić je kazao da je bio užasan prizor vidjeti ostatke od srne.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Zatekao sam kožu nasred puta, odnosno raskrsnice, tako da je bila vidljiva iz svih pravaca. Na metar odatle bili su bačeni papci. To je bio užasan prizor. Mi smo ovdje željni da vidimo zeca, a ne srnu. Kao da su je namjerno tu bacilli da provociraju nekog”, kazao je on.

Mještani pričaju da krivolovci dolaze svakog vikenda, pa i češće, da roštiljaju Goricama, a da odlaze noću, vjerovatno zbog plijena iz krivolova i da je zbog svega taj pitomi kraj postao nesigurno mjesto za življenje.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex