U Limu mrtva krava već 20 dana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na Patkovoj otoci već dvadesetak dana stoji leš uginulog govečeta. Nekoliko puta sam pozivao Komunalnu službu i niko ne reaguje. Već je počela da se raspada, ljeto je i širi se nesnosan smrad, kaže kajakaš Mirko Stanić

Jedan od najstarijih kajakaša ne samo u Crnoj Gori, koji svakodnevno šparta talasima Lima, jeste Mirko Stanić koji kaže da je razočaran odnosom nadležnih prema ovoj rječnoj ljepotici.
On za “Dan” kaže da je lešina uginule krave već dvadesetak dana u Limu, takoreći na samo stotinak metara od centra grada i da niko ne reaguje.
– Na Patkovoj otoci već dvadesetak dana stoji leš uginulog govečeta. Nekoliko puta sam pozivao Komunalnu službu i niko ne reaguje. Već je počela da se raspada, ljeto je i širi se nesnosan smrad. Ja sam u kajaku prolazio blizu i slikao i vidio o kakvom neprijatnom osjećaju se radi.
Ovo je pravo neprimjereno iživljavanje nad Limom – ističe Stanić i dodaje da je u Limu za sve ove godine vidio da se baca sve i svašta, ali da je neprimjereno da neko u rijeku baci mrtvu kravu. Kaže da je krava plutala niz talase Lima i zaustavila se na mjestu gdje je voda najplića. Inače, i sa jedne i sa druge strane Lima nalazi se više kuća, gdje postoje i vrtovi sa povrćem, a dosta je i mjesta za odmor u baštama ovdašnjih domaćina. Svi oni apeluju na svoje sugrađane da ne bacaju ono što im ne treba u Lim jer tako rade protiv sebe i svog zdravlja.
– Neko je najvjerovatnije bacio kravu, koja je sigurno bila uginula, i na taj način pokušao da je se riješi. Voda je gurala nizvodno, a šta sve to znači za biljni i životinjski svijet u Limu, ali i oko njega, za sve one koji žive u blizini, suvišno je govoriti. Sve dok su nam naravi ovakve, nije ni čudo što svi smatraju rijeku Lim na području bjelopoljske opštine najzagađenijom – kažu mještani.

Podsjećamo, početkom mjeseca lešina uginulog teleta bila je u rijeci Ljuboviđi, iznad Pavinog Polja.

Izvor: Dan

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker