Brčvak donirao 328 hiljada eura za izgradnju Dječijeg odjeljenja u bjelopoljskoj bolnici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Fondacija “Hemiias” Bjelopoljca Hačka Brčvaka donirala je 328 hiljada eura za izgradnju Dječjeg odjeljenja Bolnice u Bijelom Polju.

“Memorandum o izgradnji danas su potpisali direktor Bolnice Kenan Erović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović i predstavnik Hemiiasa Jasmin Crnovršanin“, navedeno je na Facebook stranici Vijesti iz Bijelog Polja.

Izgradnja odjeljenja je predviđena na drugom spratu zgrade a imaće 30 soba, sa pratećim sadržajima.

Direktor Opšte bolnice Bijelo Polje Kenan Erović naveo je da je dječije odjeljenje bilo u dosta lošim uslovima, te da prvobitno nije bilo namijenjeno za tu svrhu.

“Ukupna kvadratura dječjeg odjeljenja iznosiće 900 kvadrata, poznato nam je da je dosadašnje dječije odjeljenje bilo u dosta lošim uslovima čak u nekoj prvobitnoj situaciji kada je bilo useljeno nije namjenski bilo za dječije odjeljenje, imaće ukupno 39 kreveta, novina je da će u sklopu dječijeg odjeljenja postojati i dnevna bolnica u sklopu dječijeg odjeljenja, kao i intenzivna njega na dječijem odjeljenju”, kazao je Erović.

Predstavnik Fondacije Hemiias Jasmin Crnovršanin kazao je da donacija predstavlja vid podrške toj opštini.

“Želimo da podržimo Bijelo Polje. Mi smo da kažem zadnjih nekih desetak godina, dosta nas je iselilo iz Bijelog Polja i onda ovo je jedan vid gdje mi pokušavamo da eto bar nešto vratimo svome gradu tako da smo se odlučili da pomognemo našoj bolnici u Bijelom Polju”, kazao je Crnovršanin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker