Bijelo Polje i u 2020. na prvom mjestu u Crnoj Gori po odseljavanju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema novim podacima koje je objavio Monstat kada se tiče odseljavanja unutra države, najviše se odseljavaju građani Bijelog Polja.

U 2020. iz Bijelog Polja je odselilo u drugu opštinu 351 građanin, na drugom mjestu je Nikšić sa 215 odseljenjih, dok je na trećem mjestu Opština Pljevlja sa 166 građana koji su odselili.

Da se najviše stanovnici drugih gradova idu u Podgoricu, pokazuju i podaci da se u 2020. u Glavni grad doselilo 764 gradjanina.

“Da se u Bijelom Polju smanjuje broj stanovnika govore i podaci o živorodjenim i umrlim za 2020, gdje je u Bijelom Polju 141 više umrlo gradjana nego što je rodjeno, tačnije živorodjeno je 401 dok je u istom periodu umrlo 542 gradjanina Bijelog Polja.
Kada se tiče negativnog prirodnog priraštaja Bijelo Polje se sada nalazi na trećem mjestu”, saopšteno je iz NVO Euromost.

Iz Nevladine organizacije “Euromost” koja godinama prati i ukazuje na iseljavanje građana sa sjevera Crne Gore su povodom novih podataka kazali, da očekuju od nove Vlade Crne Gore da preduzmu nešto po pitanju iseljavanja gradjana sa sjevera i da se nadaju da neće nastaviti praksu predhodnih Vlada, čiji su predstavnici tvrdili da je to prirodno i da su migracije svugdje izražene, ne razmišljajući da je Crna Gora država sa 620 hiljada stanovnika i da je svaki odlazak jednog gradjanina nacionalni problem.

“Moramo napomenuti da su ovo zvanični podaci unutrašnje migracije, a šta je sa spoljnom migracijom, koliko nam gradjana odlazi u druge države posebno države EU i koliko je otišlo, a da nisu registrovani”, zapitali su iz Euromosta i dodali:

“Očekujemo od nove Vlade da se konačno počne sa izradom baze podataka kroz koju će biti evidentirani svi odlasaci naših gradjana iz Crne Gore, moramo znati tačno, koliko je gradjana Crne Gore napustilo našu državu, koliko je uzelo ispis iz Crnogorskog državljanstva”, kazali su iz Euromosta.

Izvor: Antena M

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker