Ubistvo dječaka u Sandžaku – Ubica osuđen na 20 godina zatvora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sinan Imeri osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva dječaka u Beranama

5c1c92d3 16e4 4d89 932d 685f0a0a0a67 sinanimeri preview

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Apelacioni sud potvrdio je presudu od 20 godina zatvora Sinanu Imeriju (20), izbjeglici sa Kosova, sa prebivalištem u Beranama, koji se teretio za teško ubistvo trinaestogodišnjeg dječaka.

Imeri je 14. oktobra prošle godine, oko 16 sati na lijevoj obali Lima, nedaleko od buvlje pijace u Beranama, nakon kraće prepirke, izudarao po glavi 13-godišnjeg dječaka nakon čega ga je zadavio košuljom i tijelo bacio u rijeku. Smrt kod trinaestogodišnjeg dječaka nastala je usljed gušenja, stezanjem omče oko vrata.

Dječakov nestanak porodica je prijavila 14. oktobra, a njegovo beživotno, nago tijelo nađeno je 16. oktobra, oko 11 sati u rijeci, dok je njegova garderoba bila na obali.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Prilikom donošenja prvostepene presude, sud je cijenio pobude iz kojih je okrivljeni djelo učinio, okolnosti pod kojima je djelo učinjeno, na strani okrivljenog od olakšavajućih okolnosti je našao da se radi o mladom licu koje do sada nije osuđivano, da je priznao izvršenje krivičnog djela, a od otežavajućih okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, posljedice istog jer je lišio života maloljetnika od 13 godina M.B., koji kao žrtva ničim nije doprinio nastupanju posljedica, te činjenici da se radi jednom od najtežih krivičnih djela, pišu Dnevne novine.

Za predmetno krivično djelo propisana je kazna zatvora od najmanje deset ili kazna dugotrajnog zatvora.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Sud nije mogao izreći stožiju kaznu u konkretnom slučaju jer je okrivljeni Imeri, u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 19 godina i njegova uračunljivost je bila bitno smanjena, ali kao takva uračunljivost ne isključuje krivicu”, stoji u obrazloženju presude,pišu Dnevne novine.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker