Sandžak: Uhapšene 3 osobe – Elvir A.(29) osumnjičen za paljenje vozila službeniku UIP-a

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever” procesuirali su više osoba zbog krivičnih djela protiv imovine, protiv životne sredine i uređenja prostora, te locirali i uhapsili osobe koje je policija na sjeveru Crne Gore potraživala.

“Policijski službenici su u Beranama rasvijetlili podmetanje požara na službenom automobilu nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i identifikovali lice E.A. (29) iz Berana. Za njega se sumnja da je upotrebom benzina i upaljača, podmetnuo požar na putničkom motornom vozilu marke Toyota Yaris, podgoričkih registarskih oznaka, koju koristi oštećeni, a koji je službenik Uprave za inspekcijske poslove.

O navedenom je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama po čijem je nalogu policija podnijela krivičnu prijavu protiv E.A. zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu Uprave za inspekcijske poslove,” saopštila je Uprava policije.

Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv životne sredine, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeli krivičnu prijavu protiv B.P. (44) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja u sticaju sa krivičnim djelom krađa zaštićenog prirodnog dobra.

Policija je zajedno sa inspektorom za vode izvršila obilazak priobalja korita rijeke Lim, u mjestu Bubanje, gdje je tom prilikom zatečen određeni broj radnih mašina u vlasništvu pravnog lica iz Bijelog Polja, u kojem je B.P. odgovorno lice.

Prilikom pregleda terena od strane službenika policije i inspektora za vode, utvrđeno je da je prilikom radova vršena eksploatacija na djelovima katastarske parcele upisane u list nepokretnosti KO Poda, po kulturi rijeka, čime je pričinjena šteta državi Crnoj Gori,” dodaje policija.

Takođe, službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su intenzivnim aktivnostima na terenu realizovali pet potraga na nacionalnom nivou i pronašli i lišili slobode tri lica za kojima je policija tragala. Lica Đ.O., M.Š. i M.B. su sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela šumska krađa,” zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex