Braća Muratović na sudu – Radili nož i palica zbog 20 eura duga

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Optuženi su negirali da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret

20191203071244 25d117b5 f35b 48a6 86b9 64bf2c68d9a4

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Beranac Adnan Muratović (24) više je puta nožem ubo sugrađanina Veljka Lutovca (28), dok ga je njegov brat Alsad (20) udarao drvenom palicom, 15. aprila u bjelopoljskom Domu zdravlja.

To se vidjelo na video snimku sa sigurnosnih kamera iz te zdravstvene ustanove, koji je juče prezentovan u Višem sudu, pred kojim braća Muratović odgovaraju zbog pokušaja ubistva.

Lutovcu se istovremeno sudi zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda Alsadu.

Optuženi su negirali da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Adnan je kazao da je potegao britvu kako bi otjerao Lutovca od sebe, dok je ovaj juče ponovio da je bio napadnut i da je morao da se brani.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Tužiteljka Milica Rmandić rekla je da se na snimku vidi da je Adnan izvadio nož prije nego što je Veljko udario Alsada: “Koji odmah potom vadi drvenu palicu, nakon čega nasrću na Veljka”. Alsadov branilac, advokat Dmitar Vulević konstatovao je da je “Veljko prvi udario nogom Alsada, nakon čega isti vadi palicu, pokušavajući da odbije napad”.
Otac optužene braće, Muzafer Muratović ispričao je da je Veljko više puta dolazio u njihovu kuću da traži od Adnana 20 eura, koje mu je navodno dugovao za neke cipele, zbog čega mu je i prijetio.

“Vidio sam kada je Lutovac u Domu zdravlja udario mog sina Alsada u stomak. Pokušao sam da spriječim svađu ali kada sam vidio da ne mogu, pošao sam vani da pozovem policiju”, ispričao je Muzafer.

Rekao je da kod svojih sinova nije vidio nož i palicu, niti da napadaju Veljka.

Objasnio je mu je prije tog događaja ispred Doma zdravlja prišao Veljko i, aludirajući na Adnana, rekao: “Je li ono pašče gore”. Tvrdi da je Lutovac tada kazao i “Zaklaću vas”.

Slično je ispričao i njihov drug Admir Pušić, rekavši takođe da je vidio Veljka da udara Alsada, ali ne i njihovo potezanje noža i motki.

Na video snimku se, međutim, vidi Muzafer u blizini lifta a zatim se kreće prema izlazu, dok Pušić stoji na stepeništu, cijelo vrijeme okrenut licem ka njima.

Tužiteljka je zato prigovorila, rekavši da su iskazi tih svjedoka usmjereni da pomognu Muratovićima.

U optužnici piše da su Muratovići, u holu beranskog Doma zdravlja “Dr Nikola Labović”, pokušali da liše života Lutovca.

Lutovcu je stavljeno na teret da je više puta motkom udario Admira.

Suđenje se nastavlja 24. decembra.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.