NALOŽENO PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE OČUHA MONSTRUMA – Nasmrt pretukao malu Petru (2), a evo šta se sada utvrđuje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Više javno tužilaštvo u Zaječaru donelo je naredbu da se izvrši psihijatrijsko veštačenje M. N. (25) iz okoline Vlasotinca, osumnjičenog da je pretukao dvogodišnju devojčicu, ćerku svoje vanbračne supruge, koja je u Zdravstvenom centru u Zaječaru podlegla povredama, radi utvrđivanja stepena njegove alkoholisanosti u vreme izvršenja krivičnog dela, saznaje „Blic“. On se sumnjiči da je počinio krivično delo teško ubistvo.

-Tužilaštvu nije dostavljen zapisnik o veštačenju. Nakon psihijatrijskog veštačenja okrivljenog radi utvrđivanja stepena alkoholisanosti, Viši javni tužilac u Zaječaru će doneti naredbu za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog od strane Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde će se utvrditi uračunljivost okrivljenog.

Krivični predmet protiv M. N., je u fazi istrage. Nakon okončanja istrage, Viši javni tužilac u Zaječaru će doneti odluku o podizanju optužnice – kažu u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

M. N. se nakon hapšenja, na saslušanju kod tužioca branio ćutanjem.

– Ponovno saslušanje M. N., zavisi od samog okrivljenog. Za sada se okrivljenog nije izjašnjavao da li će izneti svoju odbranu. Tužilaštvo je ispitalo sve svedoke za koje je smatralo da je bilo neophodno da se ispitaju. Odbrana nije zahtevala ispitivanje novih svedoka-dodaju u Višem javnom tužilaštvu.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, malena devojčica je imala bezuslovne smrtonosne povrede glave i rascep jetre. Višem javnom tužilaštvu još nije dostavljen zapisnik o obdukciji deteta.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru M.N. je produžen pritvor za još 30 dana, potvđeno je „Blicu“ u Višem sudu u Zaječaru.

Uhapšena je bila i majka devojčice J. T., koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica. Njoj je ukinut pritvor, s obzirom da je otpao zakonski osnov po kome je pritvor bio i određen i u daljem toku postupka braniće se sa slobode.

– I dalje se osumnjičenoj stavlja na teret prvobitno krivično delo I neće se ponuditi osumnjičenoj zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela. Pred osnovnim javnim tužilaštvom u Zaječaru obavljeno je ispitivanje predstavnika Centra za socijalni rad I nadalje se planira ispitivanje još nekih svedoka. Razmatra se mogućnost eventualnog psihijatrijskog veštačenja osumnjičene J.T. – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Da podsetimo, M.N. se sumnjiči da je 21.februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio. Deete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je i preminulo.

Sumnja se da je majka devojčice znala da je njen vanbračni suprug tukao devojčicu u prethodnom periodu ali to nije prijavila policiji.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.