Kako automehaničari varaju? Pet najčešćih metoda i pet načina da se zaštitite od njih

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ako lopov odluči da ukrade tipovani automobil, vjerovatno će uspjeti u svojoj namjeri, bez obzira na sve zaštite koje ste postavili na njega. Slično je i sa nepoštenim mehaničarima, – ako žele prevariti kupca, jednostavno prevare. Ali postoje metode koje ih mogu obeshrabriti.

automehanicar

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Kako nepošteni mehaničari varaju:

Postoje mnoge metode varanja kupaca, ali pet je najvažnijih i najpopularnijih.

Pogrešna dijagnoza. Nepošteni mehaničar želi zaraditi novac na popravci koja nije neophodna. Mijenja, ili to samo kaže – dijelove koji su bili funkcionalni.

– Krađa dijelova. Zamjena učinkovitih dijelova slabijima, istrošenima, još je jedan način da se prevari kupac. Najčešće skidaju katalizatore i filtere, tačnije dijelove koji im preprodajom mogu donijeti najbržu zaradu.

– Upotreba jeftinih tekućina i ulja dok ih naplaćuju kao najskuplje.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Upotreba automobila klijenata u privatne svrhe. Pod izgovorom testne vožnje, mehaničari često putuju na teret kupca.

– Obratite pažnju na izgovore poput “tako mora biti”, “stići će. ”

Neuspjeh u popravljanju ili pogrešno izvršavanje često rezultira uznemirujućim zvukovima koje nije moguće podcijeniti.

Kako se odbraniti od nepoštenog mehaničara

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Svaka posjeta automehaničaru trebala bi uključivati ​​pet aktivnosti koje vozač može uraditi, da bi zaštitio sebe i svoj automobil.

1. Napravite protokol primopredaje. Uslikajte stanje kilometara i kazaljku goriva, označite ogrebotine, udubljenja na vozilu itd. Što više detalja, to bolje.

2. Zatražite ponudu Prije svakog popravka zatražite procjenu. Procjenu troškova morate napisati i potpisati i vi i mehaničar. Provjerite da li je uključeno i predviđeno vrijeme popravka. Imajte na umu da se bilo kakve nepredviđene greške moraju stalno prijavljivati, te da bez vašeg pristanka mehaničar na svoju ruku ovakve greške ne popravlja. U ovoj fazi vrijedi naglasiti da nakon popravka želite pokupiti sve zamijenjene dijelove.

3. Zahtev za potvrdu popravka. Nakon završetka popravka radionica mora izdati potvrdu ili račun. Najbolje je ako u dokumentu budu navedene sve izvedene aktivnosti.

4. Pitajte za polovne dijelove. To je posebno važno kod skupih popravke.

5. Pažljivo provjerite automobil prije izlaska iz radionice. Ako je bilo oštećenja u danu predaje automobila, obavijestite mehaničara.

Izvor:Automobili.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.