NAJKREMASTIJI SLADOLED pravi se za 2 minuta i od 2 sastojka – nema šećera ni mleka i UOPŠTE NE GOJI, a savršenog je ukusa!
Svi volimo sladoled! Lagan je, osvežavajuć, a ako znate da se zaustavite – čak ni nema previše kalorija! Ipak, čak i ako vodite računa o liniji ili ste na posebnom režimu, imamo recept koji će vas oduševiti – bez mleka, jaja i šećera je, pa se uklapa čak i u rigorozne, veganske načine ishrane!
Najbolje je što se pravi za dva minuta i od samo dva sastojka, i to veoma povoljna, a ukus je neodoljiv!
Potrebni sastojci (za dve kombinacije sladoleda):
- 2 banane
- 2 kašike kakaoa
- nekoliko smrznutih bobica (jagoda, malina, borovnica, kupine, izmešano ili samo nešto od njih)
Priprema:
Bananu iseckajte na kolutiće, pa je tako isečenu zamrznite. Smrznutu bananu stavite u blender, dodajte dve kašike kvalitetnog kakaoa i blendajte sve dok ne dobijete kremastu, kompaktnu smesu.
Drugu bananu, takođe pripremljenu i smrznutu na isti način, stavite u blender sa šakom šumskog voća i blendajte do jednolične, kremaste smese.
Služite zajedno ili zasebno, servirajte uz sveže voće po želji.