Lekar iz Novog Pazara: Uskraćeno mi je pravo na odbranu po tužbi Mahmutovića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lekar Opšte bolnice u Novom Pazaru Faruk Pljakić kaže za N1 da mu je uskraćeno pravo na odbranu u postupku koji je pred Osnovnim sudom protiv njega pokrenuo Meho Mahmutović, vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove. Mahmutović je Pljakića tužio jer mu je, kako je naveo u tužbi, povredio ugled komentarom na Fejsbuku, i traži da mu plati 200.000 dinara

Pljakić je, kako je rekao, spreman da na sudu brani sve što je napisao za vršioca dužnosti direktora bolnice Meha Mahmutovića. Ali, sudija je na pripremnom ročištu odbio sve predloge njegovog zastupnika za izvođenje dokaza koji bi, kako nam je Pljakić rekao, pokazali da je u komentaru izneo istinu.

„Tužio me za uvredu časti i ugleda zbog komentara na Fejsbuku, jer sam napisao da se Mahmutović prošlog leta, u trenutku humanitarne katastrofe u bolnici u Novom Pazaru pokazao kao nečovek, jer je otpuštao bolesne ljude kući, čisteći hodnike na dan dolaska premijerke i ministra, a zarad svoje fotelje”, kazao je Pljakić.

Pljakić kaže da je sud odbio da svedoče lekari i pacijenti, da se koriste video i audio zapisi, kao i pisane izjave. A oni bi koji kako je istakao, diskreditovali Mahmutovića, jer ukazuju na pravo stanje u tom periodu.

“Imam sudsku zabranu dokazivanja nehumanog i nečovečnog ponašanje dr Meha Mahmutovića. Ovim sudskim procesom se izvodim pred giljotinu bez mogućnosti dokazivanja za ono za šta sam tužen”, istakao je Pljakić.

Na sledećem ročištu će biti saslušani Pljakić i Mahmutović. Zanimljivo je da je sud tražio da se angažuje stručnjak kako bi se utvrdilo da li je sa Pljakićevog telefona poslat sporan komentar, što ovaj doktor iz Novog Pazara i ne spori. Mahmutović je podneo do sada 27 tužbi, najviše protiv svojih kolega, a pojedinima je tražio obeštećenje od 750.000 dinara.

Iako smo više puta pokušavali da čujemo šta se očekuje od sudskog procesa, Meho Mahmutović v.d. direktora novopazarske bolnice nije se javljao na pozive N1. Faruk Pljakić, inače specijalista, jedan je od 37 lekara Opšte bolnice u Novom Pazaru koji traže da se ispita odgovornost rukovodstva te zdravstvene ustanove za lošu organizaciju rada tokom epidemije koronavirusa leta prošle godine, kao i smenu Mahmutovića i njegovih saradnika. (N1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex