Donijeta odluka: Ovako je Srbija riješila problem odvijanja nastave u školama od 1. septembra

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon sastanka čelnika Ministarstva prosvjete Srbije i obrazovanja i predstavnika Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa saopćena je konačna odluka kako će se u toj državi odvijati nastava za osnovce i srednjoškolce od 1. septembra.

document 2178656 960 720

{module Oglas 1 – 2020}

Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionicama, gdje će maksimalno moći da ih bude 15, odlučio je Krizni štab. Imat će najviše četiri časa koji će biti skraćeni do 30 minuta. Nastava će se sprovoditi uz poštovanje svih mjera da bi se smanjio rizik od respiratornih infekcija.

Kako prenosi Telegraf.rs, stariji razredi će boraviti u školama uz iste mjere prevencije, ali će imati kombinaciju online nastave i nastave u školskoj sredini.

Prema riječima doktorice Darije Kisić Tepavčević, u jednoj učionici moći će da bude do 15 učenika, koji će sjediti na udaljenosti minimalnoj od 1,5 metara.

“Predviđa se i da cijeli prvi školski dan u svim školama bude posvećen prevenciji, načinu sprovođenja prevencije i značaju preventivnih mjera kao novom obliku ponašanja koji će činiti siguran boravak u školama za djecu”, dodala je ona.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.