Milisavljević: Ne širiti dezinformacije o broju umrlih u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NOVI PAZAR: Situacija u Novom Pazaru je stabilna i apelujem na sve da ne šire dezinformacije o broju umrlih povodom eskalacije infekcije kovid19, izjavio je večeras Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid19 pandemiju u Novom Pazaru.

slobodan milosavljavic 696x469
{module Oglas 1 – 2020}
“Na društvenim mrežama kruže razne dezinformacije, a ja jedino mogu odgovorno da kažem kao predstavnik Ministarstva zdravlja da zvanične informacije o broju umrlih svako može da nađe na sajtu covid19.rs. Sve ostalo su dezinformacije”, rekao je Milisavljević Tanjugu.

On podseća da je po nalogu ministra zdravlja došao u Novi Pazar zbog eskalacije infekcije kovid19, sa timom lekara u cilju prevazilaženja nastalog stanja.

“Zatekli smo haotično stanje i za tri dana smo uspeli u saradnji sa osobljem i rukovodstvom opšte bolnice Novi Pazar da uspostavimo sistem”, kazao je Milisavljević.

Prema njegovim rečima, potpuno funkcionišu trijažna ambulanta i to 24 sata, ambulanta i odeljenje infektivne klinike zajedno sa intenzivnom negom.

“Apsolutno tvrdim da je opšta bolnica Novi Pazar spremna za predstojeće izazove u sklopu pandemije kovid19”, kazao je Milisavljević.

On je još jednom apelovao na sve da se suzdrže od širenja dezinformacija koje kruže internetom o broju umrlih.

{module Oglas 0 – 2020}

Nabavke u skladu sa pravilima Ministarstva i Batuta

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara, povodom uznemirenosti građana zbog nabavke sredstava za potrebe zdravstvenog sistema, saopštio je večeras da je nabavka u cilju predostrožnosti izvršena “u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ”Dr Milan Jovanović Batut” u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Kovid-19″.

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara navodi da je na poslednjoj sednici doneo naredbu o nabavci sredstava za potrebe zdravstvenog sistema i da je, osim brojnih dezinfekcionih sredstava – dva dezinfekciona tunela, 5.000 litara alkohola, 10 pumpi na baterije, prskalice – “izdata naredba i za nabavkom limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke”.

“Budući da je veliki broj građana ovim povodom izrazio uznemirenost, obaveštavamo javnost da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ”Dr Milan Jovanović Batut” u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Kovid-19.

U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, navedeno je u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije saopštava da je ovu nabavku izvršio “u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze”.

Novopazarski Gradski štab za vanredne situacije navodi da će izveštavati redovno o svim merama i zaključcima koje donosi u cilju zaštite stanovništva i suzbijanja epidemije.

(Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex