Prva faza auto-puta Bar – Boljare biće završena sredinom 2021.

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Crnogorski ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je da prva dionica auto-puta Bar – Boljare neće biti završena u predviđenom roku 30. septembra, javlja Anadolija.

bemax autoput 31 678x381

{module Oglas 1 – 2020}

On je rekao da treba očekivati da prva faza najvažnijeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori bude završena do sredine 2021. godine.

“Intenzivno se radi na izgradnji druge dionice auto-puta Bar – Boljare. Vjerujemo da se radi o dodatnim mjesecima kašnjenja i da, s obzirom na intenzitet radova, treba očekivati da prva dionica puta bude završena do maja ili juna iduće godine”, kazao je Nurković.

{module Oglas 0 – 2020}

On je podsjetio da je prema ugovoru sa kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC) prva faza morala biti završena do kraja septembra, ali da radovi ne mogu biti završeni do tada. Nurković je kazao da pitanje kašnjenja biti rješavano kroz razgovore sa izvođačem navodeći da je moguće pokrenuti spor ili arbitražu.

Cijena projektovanja i izgradnje prve dionice autoputa Bar – Boljare, od Smokovca do Mateševa iznosi 809,6 miliona eura. Vlada Crne Gore se u tu svrhu zadužila kod kineske državne EXIM banke kreditom od 697 miliona eura, a otplata prve godišnje rate od 67,5 miliona dolara počinje 2021. godine. Prema ugovoru, kredit će se otplaćivati 14 godina, do 2035. godine.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex