Iznenadna smrt Eldina Muratovića: Otišao je Garo, čovjek kojeg su svi voljeli u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Novom Pazaru, gdje su prijatelji često više od porodice, vijest o iznenadnoj smrti Eldina Gara Muratovića prodrmala je čaršiju kao rijetko kad. Garo, kako su ga svi zvali, preselio je na ahiret u 43. godini života, ostavljajući za sobom neizbrisiv trag u srcima mnogih. Rođen 1981. godine, iza sebe je ostavio suprugu, dva sina, oca i majku, i cijelu zajednicu koja ga je voljela kao svog.

Garo je bio poznat kao vlasnik nekoliko lokala u centru grada i uspješan prodavac nekretnina. No, njegov najveći kapital nije bila imovina, već njegov karakter. Iako je bio krupne građe, njegove su riječi bile nježne, a njegovo prisustvo gotovo neprimjetno. Uvijek s blagim osmijehom na licu, nikada nije govorio ružno ni o kome, a svako ko ga je poznavao, znao je da je Garo imao jednu rijetku osobinu – volio je ljude iskreno, i ta ljubav bila je uzajamna.

Često su ga Novopazarci viđali kako pije jutarnju kahvu u čaršiji, zajedno sa sugrađanima svih slojeva. Nikada nije gledao na ljude kroz prizmu imovine, niti se izdvajao od običnog naroda, i to je bio dio njegove čarolije – bio je “naš” Garo, onaj kome se uvijek moglo obratiti, kojem je svaki insan bio drag.

Njegov odlazak ostavio je prazninu ne samo u porodici već i u dušama svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo. Ovo nije samo tragedija jedne porodice; ovo je gubitak cijelog Novog Pazara.

Enver Ćorović, poznat među prijateljima kao Ćorpaš, kroz suze je podijelio svoje osjećaje:

“Otišao je moj brat, moja desna ruka. Garo je bio čovjek kakvog je teško opisati riječima – uvijek uz osmijeh, uvijek s toplom riječju. Nema insana kojem nije bio prijatelj, kojem nije barem jednom pružio ruku pomoći. Neka ti je vječni rahmet, brate moj. Nećemo te zaboraviti, jer ne može se zaboraviti neko ko je toliko volio i bio voljen.”

Sa tugom se opraštamo od Eldina Gara Muratovića, moleći Allaha dž.š. da mu podari najljepše mjesto u Džennetu.

sandzak danas

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex