“Ovo je udar usmeren direktno protiv naše zemlje”: Oglasio se Erdogan povodom terorističkog napada u Ankari

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U tereorističkom napadu na fabriku “TAI” u Ankari ranjeno je 14, dok je troje mrtvih, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja. Povodom navedenog događaja oglasio se i turski predsednik Redžeđ Tajp Erdoga.

“Teroristički napad na TUSAS, jedan od vodećih institucija turske odbrambene industrije, predstavlja napad usmeren direktno protiv opstanka naše zemlje, mira našeg naroda i naših odbrambenih inicijativa koje simbolizuju ideal ‘Potpuno nezavisne Turske’.

Predsednik je istakao da su od samog trenutka napada, turske bezbednosne snage brzo intervenisale i neutralisale teroriste.

“Naš narod treba da zna da će sve prljave ruke koje se pružaju prema Turskoj biti slomljene, nijedna organizacija, nijedna teroristička grupa, nijedna moćnik neće uspeti da ostvari svoje namere protiv naše sigurnosti. Naša borba protiv svih oblika terorističkih pretnji i njihovih podržavalaca nastaviće se s odlučnošću, hrabrošću i na višedimenzionalan način”, rekao je za kraj Erdogan.

On je porodicama nastradalih u terorističkom napadu uputio saučešće i poželeo brz oporavak povređenima.

Ubijeni napadači

Kako je ranije danas saopštio ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, dva napadača su neutralisana.

“Dvojica terorista su neutralisana u terorističkom napadu na objekte ‘Turkish Aerospace Industries Inc.’ (TAI). Nažalost, imamo tri stradala lica i 14 povređenih u napadu. Neka se Bog smiluje našim žrtvama i želim brz oporavak našim ranjenicima. Ovo je odvratno. Osuđujem ovaj užasan napad”, izjavio je Jerlikaja.

Društvenim mrežama kruže snimci naoružanih napadača, a objavljen je i snimak eksplozije iz fabrike. Takođe, očevici su naveli da se na ovom području začulo nekoliko eksplozija i da rafali odjekuju već duže vreme.

Taoci sakriveni u fabrici

Iako su dva napadača ubijena, u fabrici se i dalje nalaze taoci, prenose turski mediji. Na društvenoj mreži “X” objavljena je i fotografija za koju mediji tvrde da je nastala u okupiranoj fabrici. Na njoj se nalazi više lica za koje se sumnja da su taoci. Na licu mesta je veliki broj policajaca, specijalci i hitna pomoć.

Mondo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
2 sati ranije

Ovo je napad prokletih jevreja i Amerikanaca koji ne zele nikako da zazivi serijska proizvodnja prvog Turskog, Muslimanskog, aviona lovca pete generacije.

Sandzaklija
Sandzaklija
3 sati ranije

Opomena za nadzvucni avion.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 sati ranije

S obzirom na opresiju koju vrše nad nacionalnim manjinama, posebno Kurdima, Turcima se smeši “lepa haotična” budućnost. Svi se zamlaćuju Kosovom i Metohijom, pa je čak i ovaj odrtaveli i omlohaveli islamista priznao tu kvazi državu, zaboravljajući da mu na vrata kuca više takvih “država”. Sve se plaća, sve se vraća.

Sandzaklija
Sandzaklija
2 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Ako Bog da bices ti opet Turski kmet pasce usrano.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 sat ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Možda i hoću, jednoga dana, a moda ni tada, ali ti si već vekovima tursko emeće i izmet najgore vrste.

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex