Lekić o nemirima u Novom Pazaru: Ne dozvolimo da nasilje postane sredstvo političke borbe

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jučerašnji nemili događaji oko Gradskog stadiona potvrda su da pojedine političke strukture žele vratiti nasilje kao vid političke borbe. Tu prije svega mislim na Stranku pravde i pomirenja i njihove satelite, ocijenio je na konferenciji za medije predsjednik Sandžačke demokratske partije Samir Lekić.

On je naglasio da jučerašnji događaji nisu slučajni.

“Mi smo znali za ovaj plan koji je predviđao da se izazivanjem nemira ugasi FK Novi Pazar i nanese velika šteta našoj zajednici. Pokušali smo dijalogom i razumnim pristupom to spriječiti i nadam se da smo uspjeli u tome. Mladi ljudi su, nažalost, izmanipulirani od strane političkih partija. Na kraju su ostavljeni na cjedilu, što je posebno žalosno”, istakao je Lekić i dodao:

“Ostajemo posvećeni napretku i ne želimo da bezbjednost u našem gradu bude ugrožena. Pozivam sve političke aktere da zajedno sačuvamo stabilnost u gradu. Obraćam se našim sugrađanima da ostanu smireni i da zajedno očuvamo mir i stabilnost, te da ne nasjedaju na manipulacije i provokacije pojedinih političkih partija, ali i pojedinaca koji žele ugroziti stabilnost u našem gradu”.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Mik
Mik
3 sati ranije

Knezevicu prdo od coveka

Mik
Mik
4 sati ranije

Ko si pa ti

Knežević Zoran
Knežević Zoran
4 sati ranije
Odgovor za  Mik

Sasvim sigurno neka ličnost mogo manje važna i poznata od tebe. Po razboritosti, kulturnom ponašanju i obrazovanju, pretpostavljam da ćete ga uvrstiti u Vučićeve podrepaše. Nekima su samo polupismene i kriminogene bitaange “IN”. Svi ostali su “izdajnici”.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex