DA OSTANE ZAPISANO Bosanski fotograf objavio emotivni snimak nakon katastrofe u Jablanici pa pokazao kako izgleda balkanska solidarnost (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poplave koje su pogodile Jablanicu u Bosni i Hercegovini ostavile su neizbrisiv trag, ali su istovremeno probudile snagu zajedništva i solidarnosti kakva se retko viđa a kakav je pokazao čitav Balkan.

Upravo zato, poznati bosanski fotograf Dženad Džino koji svakodnevno izveštava sa terena u Jablanici nakon strašnih poplava, objavio je na svom Jutjub kanalu emotivni video “Da se ne zaboravi” želeći da pošalje poruku jedinstva koja je vidljiva nakon katastrofe koja se dogodila u delu Bosne i Hercegovine.

“Da se ne zaboravi – navodi Džino, aludirajući na zajedništvo građana BiH u nevolji, ali i suseda koji su u velikom broju pomagali.

U BiH su stigli i brojni spasioci iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije koji su pomagali svojim kolegama.

“Da ostane zapisano”

“Dragi moji prijatelji Bosanci i Hercegovci, Srbi, Hrvati, Slovenci, Crnogorci… Pre nego što ponovo počnete da se mrzite, znajte da postoji jedan mali grad čija je velika nesreća ujedinila sve što vam se još juče činilo da ne može biti ujedinjeno. Grad koji više nikada neće biti isti.

Grad koji je preko noći izgubio deo svoje duše, svoju mladost. Izgubio je svoje očeve, majke i svoju decu… Sve je nestalo u trenu, a ostaće zapisano u večnost… Da ostane zapisano”, napisao je Džino uz snimak u koji je montirao isečke od 4. oktobra, dana poplava, do danas.

(Avaz)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex