Otac tinejdžerke (16) koja je umrla nakon posjete zubaru otkrio kako se sve dešavalo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Otac tinejdžerke (16) koja je nesrećno preminula usljed komplikacija nakon stomatološke intervencije u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, oglasio se i ispričao šta se zapravo dogodilo njegovoj kćerki.

On za Telegraf demantuje da je mladoj Džejli bio izvađen zub. Rekao je da je njegova 16-godišnja kerka preminula, kako kaže, usljed neadekvatnog lečenja od strane zubara koji joj je popravio zub, stavio joj lijek i dao antibiotik, ali se njeno stanje iskomplikovalo ubrzo nakon intervencije.

“To je doktor H. M., ali su dali pogrešnu informaciju da je djetetu izvađen zub, pa da su usljed toga uslijedile komplikacije… Ne, da joj je izvađen zub ne bi do toga došlo”, rekao je otac djevojke.

Potom je objasnio šta se tačno dogodilo.

“Zatvorio joj je pokvaren zub i rekao ‘to će biti u redu’, dao joj neki antibiotik. Pa joj je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge i da će to biti u redu. Zakazao joj je tretman za devet dana”, dodaje ožalošćeni otac.

Niko nije slutio da djevojka neće doživjeti da ode na kontrolu.

Kaže da je ona kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra.

Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu.

“Djevojka je 3. oktobra imala prvu operaciju, gdje joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo”, kaže otac i dodaje da za njegovu kćerku nije bilo spasa.

“Već je otišlo na srce…”, tužno dodaje.

“Od neadekvatnog stomatološkog liječenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dvije operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije”, priča otac.

Ističe i da je bio u komunikaciji sa zubarom koji je vršio intervenciju, ali zbog cijele situacije i istrage nije želio da otkrije više detalja.

O cijelom slučaju obavješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

Podsjetimo, gotova je obdukcija, ali rezultati još nisu poznati.

(Telegraf)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex