OVE DVIJE JEFTINE NAMIRNICE DAJU ĐOKOVIĆU ENERGIJU SUPERMENA Ima ih u svakom marketu, a nismo ni svjesni koliko SNAŽNO UTIČU na organizam

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novak Đoković svojim uspesima ruši sve rekorde, a jednom prilikom je govorio o tome koje namirnice mu daju dovoljno energije da izdrži što duže na teniskom terenu.

Na jednoj konferenciji je otkrio svoju rutinu ishrane tokom mečeva i pauza između njih:

“Banane, urme (hurme, datule) i voda su moj izbor. Svaki put isto, ali nekad donesu jabuku. Pa kakva jabuka, to neće proći. Onda tražim krušku, nema urmi. Čak su mi jednom doneli neke magnete, stvarno svega ima”, nasmejao se Đoković okupljenim novinarima. Ove namirnice su široko dostupne i pristupačne svima.

Urme su izuzetno bogate vitaminima i mineralima, sadrže antioksidante, podržavaju zdravlje organa za varenje, štite mozak i srce, povećavaju energiju i kondiciju. Tri urme sadrže oko 200 kalorija, 54 grama ugljenih hidrata, pet grama vlakana, gram proteina, i ne sadrže masti. Ove količine obezbeđuju širok spektar hranljivih materija kao što su vitamini B, vitamin K, kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum, cink i mangan, piše “Hello”.

Magnezijum je ključan za regulaciju mišićne funkcije, nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, te je važan za sintezu proteina u telu.

Bakar, takođe prisutan u urmama, pomaže telu da apsorbuje gvožđe i formira crvena krvna zrnca, čime takođe podržava zdravlje kostiju, prema Azra.ba.

Pored ovih super namirnica, Novak Đoković voli da konzumira i banane. One sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu – te u kombinaciji sa vlaknima pružaju trenutni energetski podsticaj. Istraživanja pokazuju da samo dve banane dnevno pružaju dovoljno energije za intenzivan trening od devedeset minuta.

Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex