Kurti – Žene iz Leposavića se porađaju u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kosovski premijer Aljbin Kurti posetio je danas Leposavić, obišao zgradu u kojoj je nekada smešten bio Privremeni organ, kako je naveo da bi utvrdio da li taj objekat ispunjava uslove da se u njemu otvori porodilište.
Kurti je u Leposavić došao u pratnji ministara zdravlja Kosova Arbena Vitia i zamenice gradonačelnika Marine Bogojević, prenosi Kosovo onlajn.

Nakon toga svratio je u obližni kafić koji drži Goranac. Na ulicama Leposavića vidljivo je pojačano prisustvo Kosovske policije kao i pripadnika specijalnih jedinica.

Kurti je naveo da su do njega došle informacije da se žene iz Leposavića porađaju u Novom Pazaru ili se upućuju do Mitrovice, što je kako ocenjuje, prevelika udaljenost.

„Zašto da žene u Leposaviću nemaju ovde svoju ginekološku kliniku ili polikliniku. Zato smo došli danas zajedno sa ministrom zdravlja Arberom Vitiom i direktorom Ginekološke klinike u Prištini da vidimo da li je ovaj objekat u načelu prihvatljiv za otvaranje te klinike ili poliklinike, da bi žene iz Leposavića mogle da se porađaju ovde“, rekao je Kurti.

Naveo je da je obišao i mamograf u Leposaviću, nakon čega ide u opštinu Vitine.

Podsetio je da je pre posete Leposaviću boravio i u Severnoj Mitrovici.

„Želimo da se podiže svest svih, ne samo žena i devojaka, nego i muškaraca, odnosno svih građana o opasnosti raka dojke. Preventiva i što ranije uspostavljanje dijagnoze doprineće zdravlju žena, kao i svih nas, naših porodica i naših građana“, naglasio je Kurti.

Zdravlje i adekvatne zdravstvene ustanove, napominje Kurti, osiguraće blagostanje i sigurnost građana.

Fonet

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
Realan
6 dana ranije

Brine o svim Kosovarima,realno

Knežević Zoran
Knežević Zoran
6 dana ranije
Odgovor za  Realan

Da odvedeš svoju ženu da se piradja u tom Kurtijevom porodilištu. Nisam siguran daje arnauti ne siluju pred samim porodjajem. Valjda bi to bila njihova vežba za što lakši porodjaj. Ako si mator, pa nisi u mogućnosti da pošalješ svoju ženu, pošalji ćerku, ili nekog iz familije. Nema smisla da ne iskoristiš ovu povoljnost koju nudi Kurti.

Realan
Realan
5 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Vidi,ti si Kosovar,dakle Kurti ti je premijer,svidjalo ti se ili ne.isto se ni meni ne svidja Brnaba,pa sta cu,nema biranja,vecinski narod izabro homoseksualca za premijer(ku)a.
Imam pitanje,jel Brnaba musko ili zensko?vi koji ste je birali,vrvt znate razlog,zasto je ono bolje nego neko drugi!!!cak i Crkva je blagosiljala to stvorenje
A da se vratimo naslovu teksta,….zaista premijer Kurti brine o svim Kosovarima,bilo koje vjere ili nacionalnosti.e jbg,vi sto ste prodali vase nekretnine po Kosovu ,sa tim parama kupili po Srbiji,sad pricate da ste protjerani….nema smisla,dokle laganje

Knežević Zoran
Knežević Zoran
5 dana ranije
Odgovor za  Realan

Baljezgaš, kao i obično. Da Kurtiju podvedeš ženu ili ćerku, kako bi ustanovio da nije i on kao “Brnaba”? Ako ne može, možda je sličnog opredeljenja?

Realan
Realan
5 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Kosovo Republika

Knežević Zoran
Knežević Zoran
5 dana ranije
Odgovor za  Realan

Eh, jadan li si majko mila?! Kao da si me uvredio? Kao da mi Srbi ne znamo šta nam mislite? To što ti izgovoriš nas pogadja u duhu one izreke: “Psi laju karavani prolaze”.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 dana ranije
Odgovor za  Realan

Nije im još mnogo ostalo

Realno
Realno
4 dana ranije
Odgovor za  Realan

Kad na kurcu poraste nokat. Neće još dugo kepec zli.

8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex