“MAMA, DA LI ĆU UMRETI?” Ovo je devojčica (13) pitala svoju majku noć pre nego što je preminula od SEPSE! Grčila se od bolova, lekari mislili da je OBIČNA INFEKCIJA: Nije bilo znakova…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Devojčica (13) u nepodnošljivom bolu pitala je svoju majku da li će umreti pre nego što je preminula od sepse.

Kloi Longster je 28. novembra 2022. odvedena u bolnicu Kettering, Northants, nakon što se probudila sa bolom u rebrima i simptomima sličnim prehladi.

Te večeri je primljena na pedijatrijsko odeljenje, a kasnije je prebačena na intenzivnu negu gde je intubirana, a umrla je sledećeg jutra.

U istrazi koja je počela u ponedeljak na sudu mrtvozornika u Northamptonu, Luiz Longster, Kloina majka, rekla je Sofi Lomas, pomoćnici mrtvozornika, da je olakšanje bola za njenu ćerku “odloženo”.

Njeni roditelji su bili razoreni njenom smrću, za koju veruju da je mogla da se spreči u potpunosti.

Kloina majka je u istrazi rekla da se njena ćerka “migoljila“ od bola dok je bila u bolnici.

Rekla je: – Kloi je pitala da li može da se uspava jer je to bilo nepodnošljivo. Sećam se da sam pomislila kako je bleda i lepljiva izgledala. Mučno je videti svoje dete u tolikom bolu. Stalno je gledala sat – znala je kada joj treba paracetamol i ibuprofen i uvek je kasnila. Bilo je kao da smo jurili njen bol, a ne da ga prevazilazimo. Kloi me je pitala na Skilark-u da li će umreti. Zastrašujuće je da je 13-godišnjakinja bila u pravu. To je poražavajuće.

Gospođa Longster je rekla da je čula kako Kloine grudi “pucketaju” dok je ležala u bolničkom krevetu, što je prenela medicinskoj sestri.

Rekla je da oseća da je “dramatična” jer je pokušavala da dobije više pomoći za Kloi.

– Tek kada je Kloi stavljena u sporednu sobu i dijagnostikovana joj je grip A, “shvaćena je ozbiljno – rekla je gospođa Longster na sudu.

Kloin krvni pritisak je prvi put zabeležen na sistemu skoro osam sati nakon što je stigla u bolnicu.

Dr Marvan Gamaleldin, konsultant za hitnu pomoć, video je Kloi tri ili četiri puta pre nego što je prebačena na pedijatrijsko odeljenje i verovao je da je u to vreme imala infekciju grudnog koša.

Rekao je: – Već je bilo označeno da je bol glavna stvar. Nije izgledala kao da se bori da diše. Bol je opisan kao jak, pa je sledeći logičan korak bio prelazak na morfijum. Imala je četiri doze za ublažavanje bolova sa tri različita leka. Cenim da to možda nije bilo dovoljno, ali to su bile četiri doze za ublažavanje bolova.

Dr Gamaleldin je rekao da u periodu od dva sata, koliko je posmatrao Kloi, “nije mislio” da ona ima sepsu.

Rekao je sudu da postoje četiri markera za dijagnozu stanja.

– Nisam mislio da Kloi ima sepsu.

Dva od njih su visok broj belih krvnih zrnaca i groznica, od kojih pacijent treba da ima jednu da bi mu se dijagnostikovala sepsa, a druga dva kriterijuma su broj otkucaja srca i brzina disanja.

Rekao je da Kloi nije imala nijedan od obaveznih znakova: visok broj belih krvnih zrnaca ili groznicu.

Rekao je da je Kloin rendgenski snimak grudnog koša pokazao “konsolidaciju” na njenom donjem levom plućnom krilu, gde postoji čvrst materijal, a ne vazduh, što ukazuje na infekciju.

Gospođa Longster je rekla da je snimak izgledao “zastrašujuće” i da Kloina pluća nisu bila simetrična.

(The Telegraph)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex