Novopazarska organizacija Uhud u Sarajevu uručila 31.300 eura pomoći za poplavljene u BiH

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnici humanitarne organizacije “Uhud” iz Novog Pazara, njih ukupno osam članova, nedavno su posjetili Sarajevo kako bi osobno uručili donaciju od 31.300 evra (ili 61.035 konvertibilnih maraka) prikupljenih za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini. Sarajevskom udruženju Pomozi.ba, poznatom po svojim humanitarnim aktivnostima širom BiH, predana je ova značajna suma.

Sredstva će biti usmjerena za pomoć ljudima koji su pretrpjeli štetu tokom nedavnih poplava, posebno u regiji Jablanice, kao i drugim pogođenim područjima u BiH. Organizacija “Uhud” je uspješno mobilizirala građane Novog Pazara i Sandžaka da se pridruže ovom humanitarnom naporu, pokazujući tako duboku solidarnost i povezanost između ove zajednice i Bosne i Hercegovine.

Predstavnici “Uhud”-a su izrazili zahvalnost svima koji su podržali akciju prikupljanja donacija te pozvali druge da nastave pružati pomoć, kako bi se olakšalo oporavak pogođenih stanovnika BiH u ovim teškim vremenima.

Ovaj gest humanosti nije samo izraz podrške u trenucima krize, već i obećanje organizacije “Uhud” da će nastaviti slične inicijative za pomoć ljudima u nevolji, kako u Sandžaku, tako i šire.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex