Da li biste se usudili odsjesti ovdje? Turista iznajmio apartman u zapuštenoj zgradi, pogled ga je ostavio bez daha

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Travel bloger Uroš Polajžer podijelio je na društvenim mrežama snimak iz apartmana u Gizi, a zadivljujući pogled na piramide osvojio je pažnju brojnih korisnika.

Na snimku se vidi njegov ulazak u zgradu koja djeluje prilično zapušteno. Zatim je pokazao terasu s koje se pruža nevjerovatan pogled na piramide, prizor koji podsjeća na bajku.

“Ova zgrada izgleda kao da će se svakog trenutka srušiti, ali pogled je zaista spektakularan”, “Mislim da ne bih imala hrabrosti da iznajmim ovaj apartman, ali očigledno se rizik isplatio”, “Ove ulice me podsjećaju na igricu Assassin’s Creed”, samo su neki od komentara na TikToku.

Ovaj snimak na društvenoj mreži TikTok prikupio je skoro osam miliona pregleda i više od milion lajkova.

Egipat je poznat po svojim čuvenim turističkim destinacijama smještenim uz dolinu Nila. Pored veličanstvenih piramida, tu su i Velika sfinga, hramovi Abu Simbel i Karnak, kao i fascinantna Dolina kraljeva.

Turizam čini između 10 i 15 posto egipatske ekonomije, a ovu zemlju godišnje posjeti oko 12 miliona turista. Bloomberg je 2017. godine objavio da je Egipat siguran od društvenih i političkih nemira, uvrstivši ga među 20 najboljih turističkih destinacija u svijetu.

@your_passage Outside area wasn’t very promising though… more details about the accomodation in the comments 😉 #travel #egypt #gizapyramids ♬ prince vibes – ems

Sandzaklive/Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex