Rusija šalje obučene vukove na Ukrajinski front

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rusija koristi obučene vukove na ukrajinskoj fronti kao prirodne alarmne sisteme

Rusija je odlučila da na ukrajinskoj fronti koristi obučene vukove, koji su sposobni da ranije reaguju na zvukove kamikaza dronova. Ovi divlji predatori, poznati po svom oštrom čulu mirisa i sluha, obučeni su da upozore vojnike na nadolazeće opasnosti.

Dva pripitomljena vuka, koja su spasena iz sibirske regije Hakasija, pridružila su se ruskim snagama, a očekuje se da će im se uskoro pridružiti i drugi ako se ovaj eksperiment pokaže uspešnim.

Ruska novinska agencija javlja:

“Vukovi su sposobni da detektuju zvukove dronova i time unaprede bezbednost naših vojnika. Njihova sposobnost komunikacije i društvenog ponašanja dodatno će poboljšati efikasnost u borbenim zadacima.”

Aleksandar Končakov, krotitelj vukova koji je obučio ove životinje, izrazio je nadu da će se vukovi uspešno integrisati u vojnici i da će biti zaštićeni od opasnosti.

“Naša očekivanja su velika. Nadamo se da će ove vučice doprineti očuvanju života vojnika i stvoriti novu vrstu sinergije između prirode i vojne strategije”, rekao je šef Moskovskog državnog cirkusa Edgard Zapašni.

Ukoliko ovaj eksperiment bude uspešan, mogli bismo da vidimo sve više životinja koje se koriste za slične vojne operacije, što bi moglo promeniti način na koji se rat vodi u budućnosti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex