“On je iz Novog Pazara, svi ga zovu Mesi!”: FUDBALSKI UČITELJ ZVEZDINOG TALENTA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mladi fudbalski as, Andrija Maksimović, sa samo 17 godina ostavio je neizbrisiv trag na svom debitantskom nastupu u „večitom derbiju“, odigranom na stadionu Partizana. Iako je porijeklom iz Novog Pazara, njegova fudbalska priča ima neočekivane početke, a sve zahvaljujući njegovom prvom treneru, Nedeljku Dimitrijeviću, osnivaču OFK „Vlada Dimitrijević“ iz Raške.

U ekskluzivnom razgovoru za “Sportski žurnal”, Dimitrijević je otkrio detalje o prvim koracima mladog talenta na fudbalskom terenu i njegovoj posebnoj povezanosti sa klubom.

Andrija je dar s neba. Iako je bilo 12 škola fudbala u Novom Pazaru, on je izabrao da trenira kod mene, iako mu je kuća samo 30 metara od stadiona Novog Pazara. Niko nije mogao da objasni taj njegov potez, osim kao sudbinu. Moj sin Vlado, koji nas je prerano napustio, kao da ga je poslao odozgo – emotivno se prisjetio Dimitrijević.

Početak fudbalskog puta

Privatna arhiva

Dimitrijević se jasno sjeća trenutka kada je Andrija prvi put došao u klub.

– Andrija je bio dijete sa snom i voljom. Kada je prvi put kročio na teren, rekao je svom ocu Mirku:

‘Tata, ja odavde nikada neću otići.’ Bio je to trenutak koji nikada neću zaboraviti. Imao je samo četiri godine, jedva je znao pričati, a već tada je znao da je fudbal njegova sudbina. Proveo je osam godina u našem klubu i mogu sa sigurnošću reći da je bio ključan za naše uspjehe – ispričao je Dimitrijević, naglašavajući da je Maksimović direktno zaslužan za osvajanje polovine klupskih pehara.

Nadimak “Mesi”

Nadimak “Mesi” koji prati mladog Andriju, ima svoju priču koja seže još u njegove najranije dane treniranja.

Andrija je bio kopija Mesija kada je došao kod nas. Imao je dugu kosu i svi u Raški su ga zvali ‘Mesi’. Bio je naš mali Mesi. Sada je promijenio frizuru, više ne liči na starog sebe, ali na terenu je isti – dodao je Dimitrijević s osmijehom, napominjući da je Maksimović već privukao pažnju selektora Srbije i našao se na širem spisku reprezentacije.

Naslijeđe velikog trenera

Posebna emocija veže Nedeljka Dimitrijevića za mladog Andriju, budući da je Dimitrijevićev sin, Vladimir, nekadašnja velika nada Crvene zvezde, tragično preminuo na treningu crveno-belih, dan pred odlazak tima u Japan, gdje su trebali odigrati oproštajnu utakmicu Dragana Stojkovića Piksija. Nedeljko vjeruje da je Andrija na neki način nastavak tog fudbalskog naslijeđa koje živi kroz ljubav prema igri i terenu.

Andrija Maksimović, momak iz Novog Pazara koji je izabrao svoj put, sada postaje jedan od najperspektivnijih mladih igrača Crvene zvezde, sa velikim očekivanjima i nadama da će jednog dana biti pravi srpski “Mesi”.

Izvor Hot sport

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex