SDA: Tražimo smenu tužilaštva, suda i policije (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejman Ugljanin poziva nadležne organe predsednika, Skupštinu, Vladu Srbije da dana 28.09.2024. na dan Bošnjaka razreše tužilaštvo u Sandžaku, i da time pokažu da kako on kaže:“Bošnjaci u ovoj zemlji žive kao normalni, slobodni i ravnopravni gradjani“.

Predsednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, istakao je na današnjoj press konferenciji da je razočaran činjenicom da je na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru proteklih godina izbačen Bosanski jezik i književnost kao i predavanja na Bosanskom jeziku.

Ugljanin smatra da u ovom socijalnom okruženju se mora negovati bosanski jezik ako smo Bošnjaci te je dodao da ukoliko mi nismo ti koji poštuju svoj jezik, kulturu i tradiciju isto ne možemo očekivati od drugih.

„Mi pozivamo BNV da preduzme merenu skladu sa svojim ovlašćenjima i da nadju razumevanje direktno sa Ministarstvom prosvete počev od ovog meseca uspostave katedru za Bosanski jezik na Državnom Univerzitetu“, dodao je Sulejman Ugljanin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
1 dan ranije

e sausuo si im sve u 30 sekundi Suki Suki sad mozes ici lepo na spavanje .

Enes
Enes
8 sati ranije

PRVO SREDI STVARI U TUTINU,pošto tu imaš 3 decenije vlast.Devastacija,Rasulo,bezvlašce,korupcija,nepotizam,divlja izgradnje,itd

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex