Mujagić: Zatečeno stanje u opštini Sjenica gore nego 2020. godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić u skupštinskoj sali sazvao je press konferenciju na temu: “Presjek finansijskog stanja opštine Sjenica u period od 29.11.2023. do 27.08.2024. godine – šta smo zatekli i šta je učinjeno”.

Tom prilikom istakao da su brojke dobijene od Službe zadužene za finansijske poslove poražavajuće, te da je zatečeno stanje gore nego 2020. godine kada je koalicija predvođena SPP-om preuzela vlast u Sjenici.

“Čak 39 firmi je učestvovalo u izgradnji lokalnih puteva, u obnavljanju “šoder politike”, u ukupnoj vrijednosti od oko 90 miliona dinara. Šta je u svoj ovoj priči interesantno? Sve su fakture odjavljene sa istim obrazloženjem. Njih 272. Obrazloženje je – nepotpuna dokumentacija bez obzira što u prilogu faktura postoje otpremnice potpisane od raznih inženjera, funkcionera, ovlašćenih i neovlašćenih lica”, kazao je Mujagić.

Kao posebnu malverzaciju istakao činjenicu da je vrijednost izvedenih radova za putnu infrastrukturu višestruko veća od novca predviđenog budžetom.

“Druga interesantna stvar kada je u pitanju izgradnja puteva što ima direktnu vezu sa odjavljenim fakturama je da je vrijednost izvedenih radova za putnu infrastrukturu višestruko veća od novca predviđenog budžetom i, naglašavam, odlukom koju je ista ta vlast donijela, a onda kroz ovaj model pokušava da sopstvenu odluku izigra i da ovo ponovi po drugi put, jer smo isti scenario imali i za izbore 2020. godine”, dodaje Mujagić.

Dodao da će zbog cijele situacije ispaštati brojni korisnici budžetskih sredstava.

“Zašto se izigrala ta odluka skupštine opštine? Kada potrošite novac budžeta sa određenih pozicija, u ovom slučaju sa pozicija izgradnje lokalnih puteva, a u ovom slučaju će biti sudska izvršenja, a ne lokalni putevi, ali svejedno – kada potrošite budžetski novac sa određenih pozicija više nego što je predviđeno odlukom budžeta, onda će vam faliti na drugoj strani po pitanju izvršenja budžeta na drugim pozicijama.

Šta u ovom konkretnom smislu to znači? Faliće nam novac za održavanje učeničkog prijevoza, faliće nam novac za finansiranje materijalnih troškova škole. Na taj način se ugrožava korektno odvijanje nastave. Ugrožen je sistem obrazovanja na našoj teritoriji.

Na ovaj način će biti ugroženi i materijalni troškovi predškolske ustanove i vrtića, boravak naših mališana, njihovo grijanje i ishrana, faliće i na drugim pozicijama i socijalno ugroženi imaće manje para, podršci poljoprivredi, infrastrukturi i tako dalje. Ovo je način i matrica koja se ponavlja da se izrugaju zakonu i izvrdaju zakon i obave ono što su naumili, a to je da je to politika koja se bavila ličnim i partijskim, a ne interesima građana”, završava Mujagić.

Podsjećamo da je u navedenom periodu vlast u opštini Sjenica obnašala koalicija SDP-SDA-SBR.

Sana

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Covek
Covek
6 dana ranije

Hahahahhaa e hadalji jedni sa ovim vlasima u vlasti, proverte kolko vasija je obislo pola svijeta na racun sjenice, ima jedna porodica babo i cera su profesori, cera je 10 puta godisnje u Turskoj a svaki vikend Sarajevo seher i sve djabe

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex