ZA DAN TEMPERATURA SA 30 PADA NA 15 STEPENI! Sve se menja od petka 13: Meteorolog najavio drastično zahlađenje, puno kiše i nepogode

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Meteorolog Milenko Jovanović najavio je da smo završili sa vrelim letnjim danima i da nas u narednom periodu očekuje samo zahlađenje, kiša i grmljavinske nepogode.

Jovanović je istakao da vrućine više nema ni u najavi, i da sada, kada je vremenska prognoza u pitanju, nastupa period pravog jesenjeg vremena.

– Posle dvomesečne torture vrućine i nedostatka padavina i suše, završava se taj period. Došlo je osveženje i nema ni u najavi da ćemo ponovo imati temperature preko 30 ili 35 stepeni – kaže meteorolog Jovanović.

Od četvrtka porast temperature, ali neće dugo trajati

U četvrtak ćemo imati temperaturu koja se približava 30 podeljku, dok će u petak, 13. septembra, doći do ozbiljnog pogoršanja vremena, najavljuje meteorolog RHMZ-a, Milenko Jovanović.

– Biće mnogo gore nego sada. Očekuje se nevreme sa jakim i intenzivnim padavinama pre svega u zapadnim krajevima. Biće nagli pad temperature, čak i do 15 stepeni manje, što je stvarno drastična razlika – kaže Jovanović.

Ističe da se narednih desetak dana ne vide naznake za poboljšanje vremena.

– Čeka nas jedno sveže vreme, koje će više ličiti na oktobarsko. Međutim, ovakvo vreme je prosto i očekivano, a i potrebno za poboljšanje hidrološke situacije – kaže Jovanović.

Opraštamo se sa vrelim temperaturama i polako ulazimo u jesen i to ne samo kalendarski, već i prema parametarskim standardima.

– Duga je noć, nema više insolacije tako jake, pa nema ni takvog rasporeda u atmosferi koje bi moglo da uzrokuje tako enormno visoke temperature – objašnjava Jovanović.

Krajem nedelje velike grmljavinske nepogode

Već u petak možemo očekivati velike grmljavinske nepogode, kaže meteorolog Jovanović.

– U petak će doći do zahlađenja, pa su grmljavina i nevreme sasvim očekivani. Imaćemo pljuskove, kišu i svežije vreme sa pojačanim jugozapadnim vetrom i to na teritoriji čitave Srbije – kaže Jovanović.

Napominje da će najgore biti u zapadnim, centralnim i severnim krajevima, ali nigde neće biti suvo i niko neće biti pošteđen od promene vremena, kaže meteorolog RHMZ-a u “Jutro na Blic”.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex