Sin tragično stradalog Hasredina Fehratovića primio poklon Umru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sin tragično nastradalog Hasredina Fehratovića, Naser, dobio je na poklon putovanje na Umru od muftije dr. Mevluda Dudića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice.

Ova posebna gesta uslijedila je nakon teške porodične tragedije u kojoj su Naserov otac Hasko i dvije sestre izgubile život u saobraćajnoj nesreći prošlog mjeseca, dok su Naser i njegova majka preživjeli.

Dodjela Umre bila je posebno emotivan trenutak tokom Večeri Kur’ana, koja je održana 7. septembra u Islamskom centru Gazilar u Novom Pazaru.

Ovaj događaj, treći po redu, okupio je veliki broj vjernika, a prisutni su imali priliku slušati učače Kur’ana iz različitih dijelova svijeta. Organizatori su bili Mešihat Islamske zajednice, Muftijstvo sandžačko i Novopazarski medžlis.

Dodjelom ove značajne hedije (poklona), Islamska zajednica izrazila je podršku porodici Fehratović u ovim teškim trenucima, naglašavajući solidarnost i zajedništvo vjernika.

Kako Sandžačke nezvanično saznaju, i Naserova sestra, Dalija Fehratović, dobila je od dobrih ljudi odlazak na Umru, pa će brat i sestra ići zajedno.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex