(VIDEO) “SPREMI SE SLEDEĆI PUT KAD IDEŠ SA MNOM” Vučić odbrusio ministru Martinoviću u Bajinoj Bašti zbog premija za mleko: “NISAM TE TO PITAO”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Aleksandar Vučić preslišavao je ministra Aleksandra Martinovića, ministra poljoprivrede u Bajinoj Bašti zbog toga što nije tačno znao koliko država na godišnjem nivou isplaćuje premija za mleko. Zbog toga mu je dva puta poručio da se “sledeći put spremi”.

Vučić je sa Martinovićem posetio porodičnu mlekaru Spasojević u naselju Crvica kod Bajine Bašte i tom prilikom obećao pomoć države proizvođačima.

– Vama ide posao i srećan sam zbog toga, ali ako hoćete da proširujete, ako vam dođe da imate 30.000 litara mleka, 35.000, hoćete nove mašine, hoćete nove zaposlene, takođe za sve to možete da uzmete subvencije. Za sve to, tako da to imate ovde i jednog i drugog ministra, samo se njima javite i ako slučajno ne isporuče to, onda pozovite mene – poručio je vlasnicima mlekare.

“Nisam te pitao za to nego za naše subvencije za mleko”

Potom je ušao u blagu polemiku sa Martinovićem.

 Kolike su nam sad subvencije za mleko – pitao je Vučić ministra poljoprivrede.

Martinović kao da je pokušao da promeni temu.

– Sad nam, šefe, ide IPARD 3, javni poziv traje do šesnaestog – počeo je da odgovara Martinović kada ga je predsednik prekinuo:

– Nisam te pitao za to, nego te pitam naše subvencije za mleko – pojasnio je Vučić

– Subvencije za mleko, ako govorimo, premije su 19 dinara, ne kasne...- naveo je Martinović

U konverzaciju je, zatim, ušla i vlasnica mlekare.

– Mi kao mlekara, zaista, predsedniče, mnogo činimo na tome da pomognemo srpskom seljaku, razumemo ga, nije mu lako. I mi često svojim proizvođačima dajemo beskamatne pozajmice. Znate, kad ulaze u one faze, kad je žetva, kad je setva, kad su… Pa, kad, recimo treba da se nabavi laktofriz, kad treba muzni sistem, kad treba mlekovod, što je rekla naša koleginica za kravu i za slavu – poručila je vlasnica mlekare Spasojević.

Vučić propituje, Martinović zamuckuje

Međutim, Vučić se vratio na “propitivanje” Martinovića.

 Koliko nam je na godišnjem nivou samo za mleko premije koje isplatimo – ponovio je maltene pitanje predsednik.

Martinović je napravio “dramsku pauzu”.

– Na godišnjem nivou, milijarde su u pitanju… – okvirno je odgovorio ministar poljoprivrede.

Vučić se nije dao prevariti.

– Spremi se sledeći put kad ideš sa mnom. Spremi se sledeći put. Koliko li je to, da ti ne kažem dalje – poručio je Vučić dok se Martinović “pravdao” da je “veliki novac” u pitanju.

Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

15 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Somebody
Somebody
10 dana ranije

Pazi ovo molim te, ako vam sta zatreba javite se ministrima a ako ne bude slobodno mene zovite… pa jel miguce covece? Svaka normalna drzava ima institucije i programe subvencija, nema da juri ministra vec se uredno prijavi i dobije subvenciju! Kakvo klosarstvo, kakve lazi neverovatno! Smatra li Vucic gradjane Srbije, posebno Srbe glupim???

Realan
Realan
10 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Smatra

Knežević Zoran
Knežević Zoran
10 dana ranije
Odgovor za  Realan

Ali vas, sasvim sam siguran, poznaje veoma dobro, i smatra još glupljim i zaostalijim.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
10 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Pored stanovništva, kojima priadaš i ti, nikakve institucije ne mogu da zažive. Pored takvih štetnika i mrzitelja sopstvene države, nikakve institucije nemaju šansi. Koštunica je prepustio sudbinu ove države institucijama ali su je poštenjačine poput tebe ruinirale do propasti. Zamisli da se ti, i tebi slični, pitaju za bilo šta u ovoj državi? Uništili bi je za tili čas. Predsednik zna sa kakvim je “kvalitetom” okružen i za sada, uspeva da kontroliše svakog pojedinca iz Vlade Srbije. Svaka mu čast na požrtvovanju.

Sejo
Sejo
10 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Fukaro jedna nema vijesti da se ti ne javis da komentarises i da vrijedjas moj narod olosu jedan neokupani dezevski. ako ti se ne svidja Pazar i ovaj portal MRS U SVILAJNAC ILI UZICE PA VISI NA KURIR. A ADMIN AKO MRZI BOSNJAKE I BEDEM OVOG GRADA KOJI NAS JE ODGAJIO NEK MI BRISE KOMENTAR.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
10 dana ranije
Odgovor za  Sejo

Diskutujem na svim portalima i svim medijima jer tako želim. Ne da bih kontrirao svakakvim budalama, koji smatraju da mogu da mi zabrane da čitam i komentarišem na “muslimanskom forumu” , već da iznesem svoje mišljenje. Nije administrator ni tvoj a još manje moj. Ali, kako drugačije komentarisati budalaštine i mržnju koju svaki komentar muslimana iz Raške oblasti, oseća i javno iznosi, kako na ovom tako i na drugim portalima. Ti bi hteo demokratiju tipa: Ja ću da govorim ti da ćutiš, ja ću da bijem ti ćeš da trpiš, ja ću da koljem, ti ćeš biti žrtva itd.itd. Pa, gospodine “Sejo” mi smo to imali za vreme turskog ropstva ali danas smo slobodan narod i nezavisna država. Svi su ravnopravni, pa čak ni vi, kao muslimani ne možete imati veća prava od onih koji to nisu. Zato ne trtljaj nego komentariši i reci nešto suvislo ako znaš? Ako ne znaš, ćuti, i nauči nešto.

Hahaa
Hahaa
10 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Od kad muslimani žive u Rašci, čuj hadalja.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
9 dana ranije
Odgovor za  Hahaa

Šta li si jado nepismena hteo da kažeš? Prevedi to na turski, koji ne znaš. Ili na jeziku Paštuna, pošto su ti oni bliži od Srba?

Knežević Zoran
Knežević Zoran
10 dana ranije
Odgovor za  Sejo

Ti, kao i većina na ovom forumu, SVAKODNEVNO iznosite baljezgarije, javno, bez konsekvenci bljujete najogavniju mržnju prema ovoj državi, vredjate i pljujete po svemu što čini ova država, pa ništa. Da li je to ona islamistička pravda po kojoj je vama dozvoljeno sve, pa i uvrede ali, vas niko ne sme da uvredi? Halo bre, bolesniku, pa toga nema ni u Afganistanu?!

Bell
Bell
10 dana ranije

Kim,zdin maozung je mala maca za Chefa zato cutite dok Chef bori bitku i drzi sve u rukama,a gde mu je Drobnjak da mu izracuna lopatu asvalta …

Mik
Mik
10 dana ranije

Kuku ljelje

Realan
Realan
10 dana ranije

E jes smrda teska ova vlasina zoran

Nur-Bec
Nur-Bec
9 dana ranije
Odgovor za  Realan

To je dugogodisnji provokator,nekad je komentarisao pod nikom Olivera,a sada je Zoran

Knežević Zoran
Knežević Zoran
9 dana ranije
Odgovor za  Nur-Bec

Poodio si, kako uličari kažu, “kao prstom u dupe”?!

Mik
Mik
9 dana ranije

Ignorisite prdadziju

15
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex