Novi Pazar: Obnovljen park Borići nakon višegodišnjeg uništavanja od strane nesavjesnih građana (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon godina nebrige i uništavanja, park Borići u Novom Pazaru dobio je potpuno novi izgled. Gradska uprava je uspjela da revitalizira ovaj prostor koji je bio poznat po nesavjesnom ponašanju pojedinaca, koji su bacali smeće, lomili klupe, uništavali ljuljaške i sportske terene. Park je sada neprepoznatljiv.

Nova faza uređenja donijela je modernizovan mobilijar, obnovljene klupe, te ponovo postavljene ljuljačke i sportske terene. Ovaj projekat ima za cilj da potakne građane na odgovornije ponašanje i vrati porodice u park, pružajući sigurno i prijatno okruženje za rekreaciju.

Park Borići je jedan od rijetkih zelenih površina u centru Novog Pazara, i njegova obnova je dio šire strategije grada za očuvanje i unapređenje javnih prostora. U planu su i dodatne aktivnosti koje će obogatiti ponudu u parku, uključujući postavljanje novih sadržaja za djecu i sportiste.

Gradska uprava je apelovala na sugrađane da čuvaju obnovljeni prostor, uz poruku da se o njemu brinu jednako kao i o svojoj imovini. “Ovaj park je zajednički, svi ga koristimo, stoga je važno da ga čuvamo,” poručili su iz uprave.

Ovaj projekat daje nadu da će Borići ponovo postati popularno mjesto okupljanja i rekreacije za sve generacije, u čistom i očuvanom ambijentu. Pogledajte prelijep video snimak ispod teksta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex