Putin poljubio Kur’an i pokazao bliskost s Kadirovom (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je Čečeniju u utorak, prvi put nakon više od deset godina, gdje se susreo s liderom Ramzanom Kadirovom. Ova posjeta dolazi u ključnom trenutku ruske invazije na Ukrajinu, dok Kremlj nastoji mobilizirati dodatne vojne snage.

Po dolasku u Grozni, Putin je dočekan uz srdačan prijem. Videosnimci koje su objavili ruski mediji prikazuju Putina kako se rukuje s Kadirovim i drugim visokim zvaničnicima odmah po izlasku iz helikoptera. U znak prijateljstva i savezništva, Putin je stavio ruku na Kadirovovo rame, nakon čega su se zajedno uputili prema limuzini.

Tokom večeri, Putin i Kadirov posjetili su Univerzitet za pripadnike ruskih specijalnih snaga, gdje su nadgledali obuku dobrovoljaca koji će uskoro biti raspoređeni u Ukrajini, na teritorijama pod ruskom okupacijom.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka posjete bila je Putinova posjeta džamiji poslanika Ise (Isus). Tom prilikom, ruski predsjednik je pokazao posebno poštovanje prema islamskoj svetoj knjizi, Kur’anu, poljubivši je u znak uvažavanja.

Putinova posjeta Čečeniji naglašava važnost Kadirovove uloge u ruskim vojnim operacijama i pokazuje nastavak bliske saradnje između dvojice lidera. Čečenske snage, pod Kadirovovim vodstvom, igraju ključnu ulogu u sukobu u Ukrajini, što dodatno osnažuje poziciju Kadirova u očima Kremlja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tintu
Tintu
28 dana ranije

Putin spasitelj….

Pesterac
Pesterac
25 dana ranije
Odgovor za  Tintu

Koliko mu gori nezna od muke sta vise da radi

Bell
Bell
28 dana ranije

hhha ha ha jos na Foto fali onaj debeli iz Koreje i lako je kadiru dok sirotinja umire a puto sakrio cerke u Swici a sta sad???

Knežević Zoran
Knežević Zoran
28 dana ranije
Odgovor za  Bell

Rusija je jedna od velikih sila, koja je oduvek uvažavala i poštovala različitosti medju narodima. Ne znam šta je tu smešno? Ili, ne znate, ili očekujete “ogledalca i djindjuve” od svojih zapadnih saveznika odnosno SAD, kao nekada Indijanci. A, kako to jedan predsednik tipa Putina može da sakrije ćerke i to, zamislite, kod svojih neprijatelja? Ti sam postavljaš lažne konstrukcije i tražiš odgovor, koji već znaš? Jednom rečju, laprdaš gospodine Bell.

west
west
28 dana ranije
Odgovor za  Bell

Ne, nego su ovi sa Zapada ljudi koje treba podrzavati.
Zapad je pred svakom vrstom bankrota.
A Putin. Preporucio bih ti da procitas njegovu biografiju.
Putin je kralj, sto bi Pazarci rekli.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
28 dana ranije

Ovim je prokleo sam sebe.

Kursk
Kursk
27 dana ranije

Mislim da je u teškoj vojnoj situaciji.kad god posećuje kadirova ima vojnih problema u rusiji

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
27 dana ranije
Odgovor za  Kursk

E ne znam za to, tih Čečena ima 1,5 miliona i to sa njima je više propaganda.

8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex