Novopazarci – Povećanje penzija zanemarljivo, nama treba bar 80.000 dinara (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema najavama Vlada Srbije planira dodatno povećanje za 11 odsto do kraja avgusta i time finansijsku stabilnost penzionera.

Građani Novog Pazara uglavnom nezadovoljni potencijalnim uvećanjem penzija i dodali da je to neprihvatljivo za naše standarde.

“Planirano uvećanje je sitno i zanemarljivo prema inflaciji i troškovima života. Za naš standard penzija bi trebalo biti, najmanje, od 80.000 do 100.000 dinara”, riječi su jednog od anketiranih građana.

Ekonomiski analitičar Haris Zogić kazao da je trenutna ekonomska situacija, u kojoj se nalazi Srbija, govori da se može alocirati na povećanje penzija.

“Činjenica je da je inflacija pod kontrolom i ona je u julu iznosila 3,5 odsto, što znači da se vraćamo na privredni rast koji smo imali u pred kovid periodu. I ako će se penzije povećati za 11 odsto, treba uzeti u obzir da se nalazimo u periodu kada smo imali i naglo povećanje cijena. Što se tiče iznosa  penzije, one koje iznose 27.000 dinara, sada će biti 29.700 dinara, dok će prosječne penzije od 45.700 iznositi 50.300 a one najveće od 73.000 iznosiće preko 80.000 dinara”, podvukao je Zogić.

Ovaj potez je dio reformi usmjerenih na jačanje socijalne zaštite i poboljšanje kvaliteta života starijeg stanovništva.

Sana

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex