Serbezovski: Kada umrem ukopajte me u Pazaru, objavio sam romski prevod Kurana, platio ga Srbin, neka Musliman plati prevod Biblije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon duže pauze izazvane zdravstvenim problemima, popularni pjevač narodne i romske muzike, Muharem Serbezovski, gostovao je na televiziji. Ovo je prvi intervju nakon ozbiljne povrede koju je zadobio pred jedan od koncerata.

“Pred koncert sam pao i doživio prelom kostiju. Nastupio je totalni haos, ali sam izdržao i pjevao pod jakim bolovima jer profesionalac uvijek prvo zadovolji publiku i dogovore, pa se tek onda pobrine za sebe,” rekao je Serbezovski.

Muharemu je drago što prvi intervju nakon oporavka vodi baš u Sandžaku, mjestu koje je za njega posebno. “Kada dođe vrijeme, želim da me ukopaju ovdje u Sandžaku. Ovo je posebno mjesto s posebnim ljudima. Pazar je moj grad iz kojeg bih volio da odem na Ahiret, kad dođe vrijeme.

Nadam se da ću dovoljno živjeti da završim važne stvari. Znate da sam preveo Kur’an na romski jezik. Štampanje Kur’ana platio je pravoslavac. Ja sam preveo i Bibliju, Stari zavjet, monoteističke knjige, ali ih nisam štampao jer za to trebaju sredstva. Želim da se javi neki muslima da pokrije troškove štampe, jer ako je pravoslavac platio štampu Kur’ana, neka musliman finansira izdavanje romskog prevoda Biblije. To će Romima mnogo značiti,” rekao je Serbezovski u razgovoru sa Galibom Gicićem.

“Uradio sam dramu – mjuzikl o Romima. To će biti prvi mjuzikl o Ciganima u svijetu. Volio bih da tu dramu realizujem s novopazarskim pozorištem. Priča je zanimljiva, ja nastupam kao pjevač,” istakao je Muharem za Rtv Novi Pazar.

Najavio je i oproštajne koncerte koje će organizovati u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Podgorici i Novom Pazaru. Kompletan intervju možete pogledati na video linku ispod.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tintu
Tintu
1 mjesec ranije

Tako je Muhareme,samo drugi nek plaćaju,a ti kasiraj…

Bell
Bell
1 mjesec ranije

E svasta

Zemlja čuda bez Alise
Zemlja čuda bez Alise
1 mjesec ranije

Ko je ovo?

Liss
Liss
1 mjesec ranije

Da se javi da plati prevod Biblije neko od nas?

U znak zahvalnosti sto su nam spalili i plav i gusinje sto su nase devojcice silovali i zive spaljivali

Sto su bezbroj puta pokusali da nas deciminiraju?

Sto od zla i satanizma dodju ovde na ovaj Portal da slave nasu ubijenu decu na bliskom istoku

Za cigane imam resenje mrs nazad u indiju

Kakav Ahiret, kakav Pazar kakav Mezar u Sandzaku , kakav ciganski Abdest???

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Liss

Abdest nije zabranjen ni jednom narodu, niti namaz, niti vjera islam, gdje si ti to naučio ja ne znam.

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex