KRAJ JEFTINOM LJETOVANJU KOD KOMŠIJA: Destinacija na koju su SANDŽAKLIJE rado odlazili, ZNATNO POSKUPJELA:”Nije skupo na moru. Skupo je na obali”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Albanija kao destinacija za letovanje kod Srba je otkrivena relativno skoro, najviše zbog cena koje su u početku bile bagatelne. Upravo to je bio razlog zašto su Srbi rado odlazili na albansko primorje. Međutim, sudeći po ovogodišnjim iskustvima, izgleda da ni u Albaniji više nema “za džabe”.

Prvih godina Srbi su masovno komentarisali kako je u Albaniji na primorju sve daleko jeftinije nego na drugim destinacijama, ali čini se da polako komšije hvataju kolo sa tržišnim cenama zemalja u regionu.

Kakve su cene ove godine u Albaniji?

LETOVANJE U ALBANIJI – ALBANIJA.RS / FACEBOOK

Da su cene otišle gore, svedoče komentari ispod jedne od objava unutar fejsbuk grupe “Letovanje u Albaniji”.

“Koje su cene ležaljki i suncobrana u Golemu? I kako se kreće što se tiče hrane i toga”, napisala je devojka iz Srbije, Mila.

Od ležaljki koje su nekada bile bagatela, svega par evra, sudeći prema ovogodišnjim iskustvima, stiglo se do preko 20 za plažni set.

Konkretno, u Golemu koji je nju interesovao, cena plažnog seta iznosi 23 evra, kako je napisao jedan od članova.

Poskupelo i u Ksamilu

Sledeći je napisao kako može da se nađe i jeftinije, ali da uz tu varijantu idu “iće i piće” , te manje više dođe na isto.

“Ležaljke 500 (5 evra) leka,ali hoteli imaju svoje pice od 400-700, ( 4 – 7 evra) pljeskavice 600-700, (6 – 7 evra) riba 1000-1400, (10 do 14 evra) špageti 400-700 (4 – 7 evra) u prodavnici kao i kod nas u kafićima jeftinije”, detaljno je pojasnio on.

Ksamil koji je našim turistima bio među omiljenim lokacijama, takođe je ispratio poskupljenja. U prilog tome ide činjenica da je ležaljka ove sezone 1.500 leka, odnosno, nešto više od 15 evra.

Iako veće nego prethodnih godina, ove cene nisu obeshrabrile Srbe koji tradicionalno letuju u Albaniji. Jedan komentar se na sarkastičan način osvrnuo na poskupljenja.

“Nije skupo na moru. Skupo je na obali.”, zaključio je na kraju prepiske jedan od korisnika.

Plaža u Albaniji koja će vas oduševiti: Savršeno tirkizno more i bez gužve

Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex