Turske snage obučavaju pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Snajperka obuka je obavljena u okviru saradnje KBS-a sa Republikom Turkiye u cilju povećanja borbenih kapaciteta KBS, saopšteno je iz KBS-a

Vojnu snajpersku obuku za pripadnike Drugog pešadijskog puka Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) izveli su instruktori Oružanih snaga Turkiye, prenosi Anadolu.

Snajperka obuka je obavljena u okviru saradnje KBS-a sa Republikom Turkiye u cilju povećanja borbenih kapaciteta KBS, saopšteno je iz KBS-a.

“Turkiye pomaže KBS-u u izgradnji profesionalnih i tehničkih kapaciteta, čime utiče na ispunjavanje misije Kosovskih bezbednosnih snaga”, ističe se u saopštenju.

Turkiye je jedna od tri zemlje sa kojima Kosovo najviše sarađuje u oblasti odbrane.

Tokom ovog meseca, Vlada Kosova je usvojila Nacrt zakona za ratifikaciju Okvirnog vojnog sporazuma između Vlade Republike Kosovo i Vlade Republike Turkiye i isti je upućen Skupštini Kosova na usvajanje.

Ovaj sporazum predviđa saradnju u oblasti vojne obuke i obrazovanja, u odbrambenoj industriji, razmeni vojnih obaveštajnih podataka, vojnoj medicini i mirovnim i humanitarnim operacijama.

AA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
22 dana ranije

Turska nekad, koju smo mrzeli do same srži kao porobljivača ali smo je poštovali jer je bila samosvojna i što je bila brana zapadu.
Ove Turske savremene se gradimo. Sa amerima i ži.dima je napadala a sada pljačka Siriju, sa Francuskom pljačka Libiju, saveznik je zapada u svakom napadu na bilo koju muslimansku zemlju. Zemlja otpad nedostojna svoje istorije. Ovo sa šiptarijom isto ne radi za svoj račun nego za račun svojih gazdi kao podizvođač.

Sandzaklija
Sandzaklija
21 dana ranije

Da Bog da te niko ne postovao kao smrdin jer ces zaglavit u genocidu.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex