Radnik škole fizički napao autistično dijete: Kamera je sve zabilježila (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Video snimljen kamerom u hodniku škole u Ohiju prikazuje djelatnika škole koji fizički napada trogodišnje autistično dijete.

Incident se dogodio 21. kolovoza u Centru za rano učenje Rosa Parks u Daytonu, Ohio.

Prema odvjetniku obitelji dječaka, dijete je bilo napadnuto tako što ga je djelatnik škole udario u glavu, oborio dijete na pod te ga zgrabio za nogu, noseći ga naglavce duž hodnika. Dijete je neverbalno i autistično, što dodatno naglašava ozbiljnost ovog incidenta.

Odvjetnik Michael Wright ističe da su postupci vidljivi na snimci u suprotnosti s obukom zaposlenika i nisu prihvatljivi u javnim školama u Daytonu.

U objavi na Facebooku u kojoj je u ponedjeljak podijelila video, djetetova majka, Taneshia Lindsey, rekla je da su joj trebala tri tjedna da dobije video na kojem je njen “autistični sin napadnut drugog dana škole”.

Nadzornik državnih škola Dayton, David Lawrence, izrazio je zabrinutost zbog incidenta i naglasio da je sigurnost svih učenika i osoblja prioritet.

Roditelji djeteta razmatraju pokretanje pravnog postupka, dok se lokalne vlasti bave slučajem i razmatraju moguće kaznene prijave. Obitelj traži pravdu za dijete, ističući važnost sigurnog okruženja u školi za sve učenike.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex