Srbijanac uhapšen u Sarajevu uoči godišnjice genocida: Psovao Srebrenicu i pjevao pjesme o Arkanu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tridesetčetverogodišnji državljanin Srbije H. K. iz Aleksinca uhapšen je u noći sa utorka na srijedu u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Njega su, kako je potvrđeno iz sarajevske policije, priveli pripadnici PU Ilidža i to, kako saznajemo, nakon prijave stanara Ulice Nikole Šopa. Naime, policija je tu noć, oko 2 sata poslije ponoći dobila više prijava da neki muškarac psuje Srebrenicu, te pjeva pjesme o Arkanu.

Sve to se, treba napomenuti, dešavalo uoči obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici i kolektivne dženaze 30 žrtava koja je jučer klanjana u Potočarima.

Po dolasku na mjesto događaja policajci su zatekli 34-godišnjaka i vidno alkoholisanom stanju.

“Priveli su ga zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje. Nakon kriminalističke obrade, on je predat u nadležnost Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Kako saznajemo od našeg izvora iz policije, H. K. nije imao kod sebe nikakve identifikacione dokumente i faktički je ilegalno boravio na teritoriji BiH, te je upravo zbog toga predat Službi za poslove sa strancima.

Iz MUP-a KS-a naglašavaju da njihovi službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad u cilju dokumenotvanja krivičnog djela za koje se sumnjiči 34-godišnji Srbijanac.

Izvor: Oslobodjenje

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
10 mjeseci ranije

Na kolac to treba.

Bell
Bell
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Ne taj pijanac glupi treba da uzme bukvar i da nauci citati i da mu se dade 100 ovaca i da bude bar cobanin

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex