I NOVA VAROŠ NA PRAGU VANREDNE SITUACIJE – U dve škole nema nastave, SELA ODSEČENA I BEZ STRUJE, sneg zatrpao i centar grada (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zbog velikog snega koji je napravio probleme kako u samom gradu tako i selima, opština Nova Varoš danas će proglasiti vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji.

Ovu informaciju potvrdio je za „Blic“ Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš, objasnivši da će sednica Štaba za vanredne situacije početi u 10 sati.

U seoskim osnovnim školama u Božetićima i Jasenovu jutros nema nastave jer vozila kojim je organizovan prevoz prevoz đaka nisu mogla da se probiju do škola. Visina snega u brdoskoplaninskim delovima novovaroške opštine je i do 80 centimetara, s tim da su nanosi u pojedinim predelima i preko jednog metra.

Opstina Nova Varos/Ustupljene fotografije

Bezmalo polovina lokalnih puteva je zavejana i njima je trenutno nemoguće proći, tako da je trenutno od sveta odesečno na desetine sela i zaseoka. Sva raspoloživa mehanizacija, kaže naš sagovorni, biće upućena na teren sa zadatkom da pročisti neprohodne puteve. U pojedinim delovima Nove Varoši trenutno nema ni struje.

– Veliki problem je i u samom gradu. Trotoari su zarobljeni snegom i njima je nemoguće proći. Ulice su usko očišćene jer nemamo gde da odložimo sneg – prenosi Radosav Vasiljević.(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.