Dr. Rešad ef. Plojović: Ponosimo se našom vjerom jer je ona istina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U povodu mjeseca rođenja Allahovog Poslanika s.a.v.s., u četvrtak, 12. rebiu-l-evvela 1442. h.g./29. oktobra 2020. godine, Mešihat IZ-e u Srbiji organizirao je tribine za učenike muškog i ženskog odjeljenja Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.

UTZTZUT

{module Oglas 1 – 2020}

Potpredsjednik Mešihata I rukovodilac vjersko-prosvjetne službe ističe da se ne treba sekirati što je neko na ovaj ili onaj način, vrijeđao poslanika Muhameda a.s. I u ono i u ovo vrijeme svi takvi su završili na nekom otpadu historije.

Kao što su oni u Njegovom vremenu koji su ga vrijeđali bili prihvaćeni od Poslanika a.s. na najljepši način, koji im na njihove uvrede nije odgovarao na isti način to je poruka svima nama.

{module Oglas 0 – 2020}

Na tuz vrstu uvreda ne smijemo odgovarati kako oni žele- uvredama, nasiljem I slično. Mi se ponosimo našom vjerom. Ponosimo jer je ona istina. Ponosimo se našim Poslanikom a.s. Volimo našeg Poslanike I sve druge Allahove, dž.š. poslanike. Znamo da su od Allaha dž.š. I Kur’an, posljednja Allahova dž.š riječ nam to potvrđuje. Zato muslimani nemaju problem s kršćanstvom, judaizmom jer u Kur’anu nalaze odgovore na različita pitanja, kaže, izmedju ostalog, dr. Rešad ef. Plojović potpredsjednik Mešihata i rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.